Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Csak én nem tudom ezt kezelni?...

Csak én nem tudom ezt kezelni? Neked megy?

Figyelt kérdés
Fiú lesz vagy lány? Mi lesz a neve? Simán szülsz vagy császárral? Ki az orvosod? Mikorra vagy kiirva? Mit szólt a férjed?? Tervezetek?? Folyamatosan csak a kérdések. Senkinek nincs kedvem válaszolni ilyen kérdésekre és úgy gondolom hogy ez magánéleti dolog. Hogyan kezelitek ezt jól? Titeket nem zavar?
2019. jan. 18. 18:18
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
De! Engem rohadtul zavar! Csak annyit mondok, még nem tudom! Senkinek semmi köze hozzá!
2019. jan. 18. 20:08
 12/20 anonim ***** válasza:
79%

Amikor megszületett,akkor még jön a tejkerdes.

-van eleg tejed?

-hanyszor szopizik ( már a szó is kikészített)

-nagyon szetrepedtel?

Sosincs vége 😂

2019. jan. 18. 20:25
 13/20 anonim ***** válasza:
Nem zavart, nyilván mindenki ezeket kérdezi egy terhes nőtől, mondjuk olyat, csak egy idióta kérdez, hogy mit szólt a férjem :)
2019. jan. 18. 20:44
 14/20 anonim ***** válasza:
Őszintén én eléggé visszahúzódó vagyok, a gyerek apukája is, így mi azon a véleményen voltunk, hogy bár örülünk neki és nagyon szeretjük a babát már most, nem lesz kiplakátolva a terhesség. Részben azért, mert én még most a vége felé is rengeteget parázok (okkal), részben azért, mert lehet önző, szeretnénk ezt az időszakot a lehető legnyugodtabban, zaklatásmentesen megélni. Szóval rólam egy darab kismamafotó nincs fent, az ultrahangfotóról úgy gondoltuk mindketten,hogy túl intim ahhoz, hogy feltegyük bármilyen közösségi oldalra. Közeli ismerősök tudják, hogy babát várok, DE egy kezemen meg tudom számolni én hány embernek mondtam el. Úgy voltam vele, hogy ha valaki rákérdez, biztosan nem titkolom el, de nem kötöm senki orrára, így volt olyan ismerős, akinek a 30. hét táján esett le mi a helyzet. Ezek után ha kérdeznek is próbálom rövidre fogni, de nem érnek olyan rendkívül kellemetlen kérdések. Egy olyan eset volt, amikor olyan ismerős írt közösségi oldalon, aki fogalmam nincs honnan értesült a babáról, elkezdett lelkendezni, arra még illedelmesen válaszoltam, mikor jött a következő kérdés, hogy fiú-e vagy lány, egyszerűen nem válaszoltam...nem vagyunk annyira jóban, majd ha megszületik megtudja. Lehet ez másnak fura hozzáállás, mi direkt azért csináltuk így az elejétől, hogy kevesebb kellemetlenségnek tegyük ki magunkat, így is sok probléma van a várandósságom körül, nem hiányzott még az a stressz is, hogy olyan embereknek magyarázkodjak, akikkel jó, ha évente egyszer beszélek.
2019. jan. 18. 21:13
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

De mi a baj ezekkel a kérdésekkel? Oké, a tervezéses kérdés parasztság, de a többi... A 20. hétig a legizgibb téma szerintem, hogy fiú vagy lány, minek örülnél, utána ugyanilyen izgi téma a névkérdés. És igazából adódik is magától, hát mit érdeklődjön, ha nem ezt? A ki az orvosod téma meg nyilván informálódás, itt is rengeteg ilyen kérdés van, hogy XYról mi a vélemény. Egy személyes tapasztalat sose rossz.

Fura nekem, ha valaki támadásként éli meg az ilyet. Ha meg mindenki sz.rna bele, hogy terhes, mert nem olyan nagy szám, akkor meg az lenne a baj, hogy egy rokon se érdeklődik hát micsoda dolog...

2019. jan. 18. 22:22
 16/20 A kérdező kommentje:
Annak örülnék ha nem faggatna senki. Ha akarok majd én beszélek róla, de nem akarok.
2019. jan. 18. 22:24
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
A "terveztétek" nagy parasztság, hálistennek még nem kaptam meg :D A mit szólt a férjed furi, de kérdezték tőlem is... Amúgy a többi nem különösebben zavar.
2019. jan. 18. 22:24
 18/20 anonim ***** válasza:

#15, a kérdések nagy részével nem feltétlen van baj...csak..én most vettem észre, hogy egyre inkább tapintatlanok az emberek, és ez főleg a fiatalabb generáció sajátossága. Mindenki ahhoz van szokva, hogy a közösségi médiában is az emberek kilencven százaléka minden lélegzetvételt posztol, és feljogosítva érzik magukat a legapróbb részletbe is belekérdezni. Én alapvetően nem az az ember vagyok, aki bármit is szívesen megoszt huszadrangú ismerősökkel a magánéletéről, de én sem faggatok senkit a párkapcsolatáról, hogy mikor jön a baba, stb. Ezt várnám visszafelé is. És ahogy írtam, sokaknak nem elég, ha a dolgoknak csak a felét osztod meg velük, pl hogy mikorra vagyok kiírva, esetleg fiú-e vagy lány, akkor jön a többi kérdés, anélkül hogy feltűnne a másiknak, hogy téged ez marhára feszélyez. Gondolom a kérdező is ilyen személyiség lehet.

Mellesleg mi nem terveztük, de már majd kiesik belőlem a gyerek, ilyen értelemben pl. számomra értelmetlen a kérdés, így is-úgy is itt lesz, de én sem szeretem, ha valaki úgymond ilyen szinten a magánéletemben turkál, hiszen fordított esetben én sem tenném.

De amúgy nagyon jó barátokkal, családtagokkal nagyon szívesen beszélek erről, minden uh képet megmutatok,stb, de én nem érzem úgy, hogy ez a szomszédasszonyra vagy a tíz éve nem látott volt osztálytársra is ugyanúgy rátartozik. #14-es voltam

2019. jan. 18. 22:45
 19/20 anonim ***** válasza:

Fú, de utáltam ezeket. Amíg dolgoztam egy nap 50en kérdezték meg ezeket. Meg a nem ikrek kérdés. Nem, nem ikrek. De jól el tudnak bújni.. Persze, bújjál te anyád a, hát nem gondolod, hogy nem veszi észre az orvos az ultrahangon.

Szülés után még a nénik a boltban, hogy van-e tejem. Mi köze hozzá? Én sem kérdezem meg, hogy volt-e már aznap wc-n.

2019. jan. 19. 22:24
 20/20 anonim ***** válasza:

Ennél csak az volt bunkóbb, amikor egy nő megkérdezte tőlem a 3.gyerekkel voltam terhes, hogy:Megtartod?Már látszott rajtam.

Azt hittem neki megyek.Pedig nem vagyok agresszív.

2019. febr. 6. 14:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!