Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 19 hetes terhes vagyok, egy...

Adrienn901022 kérdése:

19 hetes terhes vagyok, egy hete fekszem a klinikan magzatburokrepedes miatt. Szivarog a magzatvizem. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
A baba meg eletben van,enyhe kenyszertartas all fent es idokozonkent de csordogal a magzatviz...8.napja fekszem bent vele,az afim 4mmrol 44mmre emelkedett meg igy is hogy csordogal...szerintetek mennyi az eselyem?a doki mikor bekerultem 1% ot adott..probalkoztam kerni amniopatch es amnioinfuziot hogy tovabb vihessem a terhesseget de nem lenne hatasos szoveghel a genetikus varakozasra itelt...mit tehetek?

#missed ab #magzatvíz szivárgás #amnioinfuzio #amniopatch #19het
2019. jan. 15. 12:20
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
93%

"Nem tudjátok kihúzni legalább 24 hétig.?"

"Csak öt hetet kellene kibírnom"

Láttatok ti már 24 hetes koraszülöttet? Én egy párat igen. Az a legritkább, hogy nem lesz totál fogyatékos szerencsétlen. Az ekkora koraszülöttek már attól agyvérzést kapnak, hogy hozzájuk érnek kb., annyira fejletlen az agyi érrendszerük.

Sok ember úgy gondolja, hogy "milyen jó, ha 24. héttől már szülésnek számít és nem vetélésnek, akkor csak addig kell kihúzni". Egy 24 hetes koraszülött NEM olyan, mint egy 30-35 hetes.

Múltkor született nálunk egy 22 hetes is, és mivel élt, szülésnek számít. Nem tudom hány napig/hétig azt hallgattuk referáláson, hogy milyen súlyos állapotban van a kétoldali négyes stádiumú agyvérzésével meg tüdővérzésével. Kövezzetek meg, nekem igen is minden alkalommal azt volt a gondolatom, hogy legyen már vége a szenvedésének.

Tudom, hogy ha valaki gyermeket szeretne, akkor ez óriási trauma. De gondolj bele abba is, hogy ha továbbviseled mi lesz? Egyrészt annak is megvan a maga oka, hogy megrepedt a burok. Hiába egészséges genetikailag a magzat, valami miatt akkor is már 19 hetesen megrepedt a magzatburok. Lehet az akár egy fertőzés is, ami a magzatra és rád is veszélyes.

És ha esetleg kihúzod 24 hétig, vagy akár csak 22-ig, és élve születik, mi lesz? x hónap élet és halál között a PIC-en, éveken át tartó rehabilitáció és a végén egy jó eséllyel félig növényke gyermek.

Köpjetek le, de inkább legyen ennek vége, sirasd meg, legyél túl rajta és legyen egy EGÉSZSÉGES gyermeket eredményező érett szülésed.

2019. jan. 15. 20:08
 12/32 A kérdező kommentje:
ocsem is koran szuletett,o is elet es halal kozott volt honapokig,ma pedig eros felnott,es EGESZSEGES pasi,most keszul pekseget nyitni..en meg hiszek abban h kepes vagyok ra!nem egy csoda tortent mar ezen a vilagon!
2019. jan. 16. 06:21
 13/32 anonim ***** válasza:
Akkor ne itt lógj! Komolyan! Csak magad miatt!
2019. jan. 16. 06:43
 14/32 A kérdező kommentje:
Mivel mast nem tudok csak fekudni felpocolt csipovel igy szerintem nem gond ha erdeklodok!egyebkent szerintem fekve telefont hasznalni nem artalmas vagy foben jaro bun!
2019. jan. 16. 08:38
 15/32 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon szoritok neked, jo lenne ha megalabb a 26.hetig ki tudnatok huzni, szerintem az az a hatar, amikor meg jo orvosi ellatassal es egy oriasi adag szerencsevel lehet meg egeszseges ember a bababol.

Az en tesom is koraszulott, 27.hetre szuletett, borzasztoan nezett ki, 6 honapig volt korhazban, de csodaval hataros modon makk egeszseges gyerek lett belole, meg egy diszleksziaja sincs v ilyesmi. Szoval vannak csodak. De azert 26.het elott nem lenne szerencses.

En a helyedben kikernem mas orvos velemenyet is, hogy mit lehetne meg tenni.

Ugyes vagy hogy nem adod fel, ez most a legjobb amit tehetsz! Es ne hagyd magad, igenis kerd at magad masik korhazba vigyen el a mento ha ott nem erzed a legjobb kezekben magad!

Szoritok es ird majd meg hogy alakult!

2019. jan. 16. 09:12
 16/32 anonim ***** válasza:
Az öcséd hány hétre született?
2019. jan. 16. 10:25
 17/32 A kérdező kommentje:
Az en ocsem 25 hetre szuletett
2019. jan. 16. 12:20
 18/32 anonim ***** válasza:

Szia!Màr írtam neked, most érdeklődök.Hogy vagy???Mondtak valami újat a dokik? Bízz a csodában,született már egészséges baba a 24.hétre.Könnyű azt mondani,hogy engedd el,ha nem a te gyerekedről van szó...én így messziről is támogatlak.

Egy kismama

2019. jan. 17. 15:10
 19/32 anonim ***** válasza:
Van valami fejlemény???
2019. jan. 18. 17:30
 20/32 anonim ***** válasza:
Engem is érdekelne hogy vagy?
2019. jan. 18. 19:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!