Melyik terhesvitamint válasszam?
Most tervezünk babát. 31 éves vagyok, 55 kiló vagyok, pici felesleggel, amit inkább leadnék majd egyszer, eddig multivitamint szedtem, de sajnos gyakran nem vettem be. Az előző babáknál csak a terhesség alatt szedtem az Elevitet, de hányingerem volt tőle, alig bírtam szedni, mert a gyógyszer bevonata undorít. A multivitamint is ezért hanyagoltam.
Melyiket szedjem a sok közül? Plusz folsavat esetleg? Mennyit?
Szerintem elj egeszsegeesen (zoldsegek, kokuszzsir, tk kenyer stb) es szedj folsavat, de ebbol pl avokadoban is eleg van.
En igy etkeztem terhesseg alatt, mindig tokeletes volt a verkepem, bar miutan megtudtam, h terhes vagyok, akkor elkezdtem a dm mama vitamint, egy dobozzal beszedtem, de sztem teljesen felesleges volt... Max jobban ereztem magam tole, h teszek a babaert, de miutan abbahagytam es a verkepem mindig rokeletes votl, rajottem, h teljesen felesleges volt...
koszi :)
akkor egy fontos kerdes:
mennyi miligramm (vagy mikrogramm) a folsav, amire szukseg van?
egy cikkbol:
A táplálkozási eredetű folsav hiány pótlására napi 0,4 milligramm elég
Ha babát tervezel, emeld az adagot 0,8 milligrammra
Ha volt már velőcsőzáródási rendellenességgel súlytott magzatod, vagy a családban előfordult ilyen, akkor napi 4 milligrammot szedj
A folsav egyébként vízoldékony vitamin, így túladagolni nem könnyű, hiszen a felesleg a vizelettel távozik. A legtöbb forrás azonban egybehangzóan napi 1 milligrammnál húzza meg a felső határt, kivéve persze a genetikai szempontból érintett, magas kockázatú, gyereket tervező és váró nőket
Igen,talán a folsav magában az,ami már a terhesség előtt jót tesz.
Én márciusban beültem szépülni a fodrászomékhoz, és viccelődtek a csajok, hogy aki onnan kimegy,mind babás lesz,mert a folsavat emlegetik mindenkinek.
Hát vettem egy dobozzal párszáz ft-ért...
Május elején vittem nekik a pozitiv tesztem. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!