Melyik terhesvitamint válasszam?
Most tervezünk babát. 31 éves vagyok, 55 kiló vagyok, pici felesleggel, amit inkább leadnék majd egyszer, eddig multivitamint szedtem, de sajnos gyakran nem vettem be. Az előző babáknál csak a terhesség alatt szedtem az Elevitet, de hányingerem volt tőle, alig bírtam szedni, mert a gyógyszer bevonata undorít. A multivitamint is ezért hanyagoltam.
Melyiket szedjem a sok közül? Plusz folsavat esetleg? Mennyit?
Érdemes átnézni melyiknek mennyi egyáltalán a vitamin tartalma, és érdemes azt megnézni, melyik vitamimból mennyi a napi ajánlott bevitel kismamáknak!
Mert az én (első) orvosom azonnal a femibiont írta...természetesen ez támogatott, ő jár jól vele. Viszont 6-8 ezer Ft a havi adag.
Aztán jött a védőnőm, a háziorvos, és az új nőgyógyászom..akik finoman felvilágosítottak.
Folsav, Magnézium, Vas, D3, kálcium, C vitamin. Ezek az alapvetők..viszont a kötelező vérvételek lesznek mérvadók.
Nekem hálistennek végig jóvolt minden, így csak a folsav,magnézium,és a d vitamin amit szedtem végig.
Mostvagyok 36 hetes.
Szerintem nemkell túlaggódni a vitamin kérdést, mert nem az fogja a terhességet meghatározni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!