PCOS-s, inzulinrezisztens kismamák! Meforalt/Merckformint kellett szednetek végig, vagy abbahagyatták veletek?
Figyelt kérdés
26 hetes vagyok. Több orvosnál jártam ezidő alatt, az egyik szerint egészen nyugodtan szedjem csak a terhesség végéig (eddig az ő tanácsát követtem), a másik rámpirított, hogy minek szedem. Most teljesen tanácstalan vagyok.
Nektek hogy volt, mit mondtak? Akik szedték végig, van valami hatása a picire? Befolyásolta a szülést?
Köszönöm a válaszokat!
2019. jan. 11. 21:04
11/12 anonim válasza:
14. héten hagytam abba, azóta nem szedem, nekem ezt mondták... Én bánom, mert azóta nagyon kínlódunk a cukrommal, inzulin még éppen hogy nincs, de nagyon a határon mozgok :( Lehet, hogy ha maradt volna nincs ez. A védőnőm mondta, hogy megoszlanak a vélemények arról, hogy szabad-e szedni vagy nem... Szerintem örülj, ha szedheted, magamból kiindulva...
12/12 anonim válasza:
Nekem csak a 12. hétig engedték. Utána is szigorúan diétáztam, nem is híztam el, a 23. hétre mégis kialakult nálam a terhességi diabétesz...
Egyébként az újabb szemlélet szerint lehet szedni terhesség alatt. Külföldön ez már rutinszerű. Itthon a modern, naprakész tudású orvosok szedetik, a maradiak nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!