Terhesség alatt lehet wellnessezni, fürödni? GynoPatch tapaszról valakinek van infója?
A Gynopatch teljesen, és vízhatlanul lezárja a hüvely,- és húgycső nyílást. Lehetetlen, hogy bejusson víz, és vele együtt kórokozó. Pont erre fejlesztették ki. Tehát azzal biztonságos a medencék használata.
A víz hőfoka azonban fontos: a túl meleg víz alhasi vérbőséget okoz, így az, veszélyezteti a terhességet. Ugyanez igaz a szaunára, pezsgőfürdőre, gőzkabinra.
A túl hideg víz pedig a görcskészséget fokozza.
De tapasszal, egy langyos, max. testhőmérsékletű vízbe nyugodtan belemehetsz.
Mi is pont így voltunk, én 8 hetes voltam. Dokim ajánlotta a tapaszt, azt mondta, csak jó tapasztalata van vele. Napi 2x1 órát fürödtem kb, délelőtt-délután. Semmi, de semmi baj nem lett. Én is kipróbáltam előtte a kádban XD Tényleg nem jut be semmi víz.
Maximum langyos vízbe lehet amúgy menni vagy ami egy kicsit hűvösebb, de semmiképp nem hideg. A határozottan meleg medencéket sajnos el kell felejteni. Így minimális lemondásokkal, de nagyon jól éreztük magunkat! Mivel nem ért a kritikus helyeken víz, így nem volt igazán kockázat, a vízhőre meg oda kell figyelni.
Nekem az orvosom engedte a wellnesst, fürdés utánra vagilact (vagy valami hasonló nevű) kupot ajanlott.
Szaunát is engedte, amíg jól esik, bár a szaunában benne van, hogy én Finnországban nőttem fel, otthon is van szaunank és tudta, hogy heti 1-2 alkalommal használjuk. Finnek is szaunáznak terhesen. Szóval ezt csak arra írom, hogy hozza volt szokva a szervezetem a mindennapok része volt.
hmm kistesót várjuk... 28 hetes vagyok én tűzforró vízben fürdök! Elsőnél se lett baj, és jelenleg sincs
tapasz szerintem jó ötlet, jó pihenést!
Köszi mindenkinek 🙂
Kicsit megnyugtató hogy más is használta ezt a tapaszt.Biztos hogy kipróbálom itthon,ha tényleg nem megy at rajta,mellette víz,akkor mondhatni lehetetlen elkapni bármit is ott a vízbe.igaz elég drága,5db van benne,1et elhasználok próbaképp itthon,marad 4,végülis az elég 2napra pont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!