Vettem egy légzésfigyelőt, és szeretnék valami olyan tanfolyamon részt venni, ahol az újraélesztést tanítják. Kecskeméten, Székesfehérváron, Dunaújvárosban találok ilyet?
ja ertem! ne haragudj. ha esetleg nem kapsz kurzust, leirom hogy van a protokol kisgyerek,csecsemo es ujszulott ujraelesztesenel,hatha segit. ennel tobbet xtem nem kell tudj csak nem art ha gyakorlod parszor 1 muanyag baban-ezert lenne jo a kurzus.
csecsemot ugy tanultunk ujraeleszteni h eloszor 5 lebvegobefujas,lehet h mar ettol helyrejon.
eloszor a fejet hatratolod (doltod) az allkapcsatol fogva ameddig a nyaka engedi, az orrat befogogod es a szajaba fujsz ugy h a szajszogletet is fedje a szad mert maskepp melle megy. fogod erezni ahogy telik meg a tudeje. nem kell tul nagyot fujni mert pici a tudeje es a gyomrat nem akarod megtolteni-ha eszreveszed h a hasa is telik nem kell tobbet fujni.
utana 15 mellkaskompresszio (a szegycsont felenel vagy also 1/3adnal)csecsemonel eleg 1-2 ujjal nyomni a szegycsontot, (1-2cm-re kell besullyeszteni a mellkast) utana 2 levegobejuas.
fontos hogy kemeny feluleten fekudjon mert maskepp a matracot fogod masszirozni nem a szivet.a mellkaskompresziokat gyors utemben kell vegezni, 3 masodperc alatt minimum 2ot.
a 15 mellkaskompresszio + 2levegobefujast kell ismetleni mig pulzusa lesz (1 ev alatt carotis pulzust kell nezni, kb 1 ujjnyira az adamcsutkajatol tapinthato, 1 ev folott a brachialist is lehet-a csuklo kulso szele fele)
ujszulott eseten 3 mellkaskompresszio+1 levego a menet.
remelem tudtam segiteni. ha van idod es talalsz kurzust sok sikert! ha mindneki ilyen elorelato lenne nem lenne ennyi baj ugyh csak gratalulni tudok. viszont ne idegeskedj tul sokat. :) nagyon boldog babavarast kivanok es remelem sose kell alkalmazd amit megtanulsz.
Nagyon szépen köszönöm az alapos válaszod! Remélem sosem lesz szükségem rá, de jobb mindenre felkészülni!
Boldog Új Évet!
szia, az elozo valaszo vagyok. most olvastam hogy vki azt irta a legzesfigyelo arra az esetekre van amikor "semmi baja nincs a gyereknek es megis meghal" ha meghal, akkor biztos volt vmi baja. na de nem ez a lenyeg.
eszembe jutott a multkori kerdesed valamint h a H vitamin (biotin) hianya glukozhiannyal kombinalva legzesmegallast okoz mert a piruvatbol nem kepzodik glukoz valamint vitaminhiany eseten nincs ami szallitsa a szendioxidot.
a H vitamint az emberi szervezet nem kepes eloallitani ugyh jo odafigyelni ra. esetleg kerdezd meg errol a gyerekorvost. megtalalhato szojalisztben, tojassargajaban, elesztoben.
boldog babavarast es jol tetted h vettel legzesfigyelot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!