Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A 2D-s vagy a 4D-s Uh lehet a...

A 2D-s vagy a 4D-s Uh lehet a reálisabb becslés?

Figyelt kérdés
2 nap eltéréssel voltam Uh-n. A 4d-s, ahol a fej átmérőjét nézték 3.5 kgot becsült. Rá 2 napra a 2D-s kórházi az összes adatokból 2.9kg-ot. 37.5 hetes vagyok, tehát ha az egyiknek hiszek óriás bébi lesz, ha a másiknak picuri. Szerintetek melyik lehet a valós/abb/?
2008. nov. 7. 12:56
 1/5 anonim ***** válasza:

Azt mondják az ultrahang-gépek tévednek +/- 500 g-ot.

Szerintem nem valós egyik se :) Átlagolj :)

2008. nov. 7. 13:01
 2/5 anonim ***** válasza:

Elvileg nem ettől függ, hanem attól, hogy ki csinálta. Nem tudom, hogy nálatok hogyan volt, de a 4D-s vizsgálat nekünk nem egészében véve 4D-ben zajlott, csak a mozizás része volt úgy, amikor a babócát méregették és a szerveit nézték, akkor ugyanúgy 2D-sre kapcsoltak. Tehát nekünk a 4D-s mérés is 2D-ben történt, ha jól tudom ez mindig így van.

Egyébként nekem a szülésznő azt mondta, hogy az a becslés jobb, amit a szonográfus, vagy olyan doki készít, akinek ez a fő feladata, merthogy ők sokkal jobban értenek hozzá, profibban meglátják és be tudják mérni a dolgokat, mint az a nőgyógyász, aki egyébként a munkaidejének az 5-10%-át tölti uh készítésevel, merthogy a szonográfus meg csak ezt csinálja.

2008. nov. 7. 13:04
 3/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekünk a 4D jött be szinte pontosan viszont a heteket elszámolták.

2008. nov. 7. 14:03
 4/5 anonim ***** válasza:
Szerintem egyiknek se higgy 100%-osan... A legtöbb becslést az alapján végzi maga a gép, illetve a program, hogy lemérnek 1-2 adatot, nyomnak egy enter-t és kiad egy számot. Pl. a rövidebb combcsontú babákat általában kisebb súlyúra becslik.
2008. nov. 7. 15:10
 5/5 anonim ***** válasza:

Mindegyik UH gép másképp mér.

Ha pl. egyszerre néznének meg 2 db 2D-s géppel, tuti más értékeket dobnának ki.

De szerintem a 4D-s pontosabb lehet.

2008. nov. 7. 18:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!