Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szülnél csak azért 4. gyereket...

Szülnél csak azért 4. gyereket, hogy a harmadik is össze tudjon nőni valakivel?

Figyelt kérdés

Van 2 nagyobb fiam, 8 és 6 évesek. Most várom a 3. Babámat. Felmerült a gondolat, hogy szegény kicsinek sose lesz olyan jó mint a 2 nagynak. Ők összenőttek teljesen, játszanak sokat egymással, valószínű, hogy ekkora korkülömbség miatt a kisebbel már nem fognak amnyit játszani, nem lesz egy az érdeklődési körük soha. Négy szobás házban élünk +nappali, a kocsink is 7 személyes.

Kíváncsi vagyok, hogy más, hogyan gondolkozna?

Esetleg akinek ilyen nagy korkülönbség van a gyerekek között, ott milyen a gyerekek közti viszony?

2018. dec. 30. 18:52
 1/9 anonim ***** válasza:
78%
Nem, mert semmi garancia arra, hogy ők is majd olyan jól összenőnek, mint a két nagy. Nekik valószínűleg passzol a személyiségük, ami mázli, de ez lehet másképp is. Nem minden nevelés kérdése, ha totál ellentétes jellemek, akkor hiába a kis korkülönbség, nem nőnek össze úgy a testvérek, és nem lesznek egymás legjobb barátai. Szóval csak ezért biztos nem. Szerintem rossz felfogás, hogy a gyereknek kell testvért csinálni. Nem, magatoknak kell gyereket, ha akartok még.
2018. dec. 30. 18:57
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem azért szülöm a 3.at, hogy a másodiknak jó legyen, hanem mert szeretnénk. Egyébként a fiam 9 éves, a lányom 2, imádják egymást. A fiam első perctől kezdve odavolt a tesójáért és viszont is. Sokszor most is ő altatja. A lányom 2,5 éves lesz, mikor születik a hugi, biztos ők is jól ki fognak jönni, de lehet, hogy épp a féltékenység miatt nem. Tesóméknál a 2 nagy között kereken 2 év van, mindig marakodnak, pedig már 14-12 évesek, sosem jöttek ki jól. A kisöccsük 5 éves, őt mindketten imádják, de főleg a nagyobb pátyolgatja folyton.

Van egy ismerős család, ahol van egy 8 éves fiú, egy 6 éves lány és egy 2 éves fiú. Csak azért vállaltak még egy babát, hogy hátha lány lesz és akkor a 6 éves lánynak is lesz "párja". A nagyfiú mindkét kistesóját üti-vágja, a lány elvan a 2 szomszéd lánnyal, a kisfiú meg leginkább magában játszik.

2018. dec. 30. 18:59
 3/9 anonim ***** válasza:
75%
Nem. 7 és 5 éves gyerekeim állandóan balhéznak. Most született a 3. Szerintem jó lesz neki így is. Ennyi erővel miért vannak egykék?
2018. dec. 30. 19:02
 4/9 anonim ***** válasza:
66%
Nem. Nem azert kell szulni hogy a gyerekednek jo kegyen hanem mert ti szeretnetek.
2018. dec. 30. 19:30
 5/9 anonim ***** válasza:

ėn majdnem 12,a hugom meg 8 ėves volt amikor az öcsėm született. anyukámban is felmerült ez a kėrdės. De bârmilyen hihetetlen a nagy korkülōnbsėg ellenėre jol elvoltunk..

vėgül nem lett 4. gyerek.

2018. dec. 30. 19:31
 6/9 anonim ***** válasza:
Nekem az első kettő között 8 év van, a második és harmadik között majdnem 4. Ráadásul a legidősebb fiú, a két kisebb lány. Teljesen jól elvoltak mindig, hárman együtt vagy kettesével is, bármilyen felállásban. Mostanra megteljesen összenőttek, a 26 éves báty viszi bulizni a 18 és 15 éves hugit. :-)
2018. dec. 30. 23:21
 7/9 anonim ***** válasza:
Mi 9, 10, 15 évesek voltunk amikor kistesónk született. Imádtuk.
2018. dec. 31. 10:05
 8/9 A kérdező kommentje:

Hát nem volt könnyű mikor a 2 nagy született, még most 1-2 éve találtak egymásra, nehéz volt eleinte. Nekem van 2 bátyám, a nagyobb 4 évvel idősebb volt (sajnos már nem él) vele rengeteget veszekedtünk, folyamatosan, soha semmit nem csináltunk együtt. A kisebbik bátyám 2 évvel idősebb, vele nagyon jó volt gyerekként a kapcsolatom, mai napig jól elvagyunk. A hugom tőlem 6 évvel fiatalabb, szinte etykeként nőtt fel, szerettük mi őt nagyon, de nem jászottunk vele.

Majd látjuk mit hoz a jövő, lehet annyira hasfájós, nyűgös baba lesz a mostani, hogy hallani nem akarok több gyerekről. Imádom a gyerekeimet, persze, hogy nem csak azért vállalnám, h a 3.-nak jó legyen. Csak kíváncsi voltam, más, hogyan gondolkodna a helyemben. Köszönöm a válaszokat.

2018. dec. 31. 11:28
 9/9 anonim ***** válasza:

Mi nagy családot tervezünk, tehát én azt mondom, bevállalnék a helyetekben még egy negyedik babát is, DE! Csak akkor, ha mi, a szülők nagyon szeretnénk. Nem a meglévő harmadik gyermekünk kedvéért, nem is a kistesó, nem is a nagyobbak miatt. Nincs semmi garancia arra, hogy hármaska és négyeske is pont annyira imádnák egymást, mint az első két gyermek.

A körülményeitek engedik? A leírásod alapján igen. Na, én inkább ilyen szempontokat mérlegelnék, meg azt, vajon mi, szülők eléggé akarjuk-e.

2018. dec. 31. 17:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!