Magzatmozgások, nem akkor amikor "kellene"?
20 hetes vagyok. Egy ideje már igen intenzíven mozog, rugdos a babám, (védőnő szerint vékony testalkatom miatt érezhetem erősen) azonban van hogy fél nap, 3/4 nap is kimarad és alig érzem... Ilyenkor próbálok nem rástresszelni, mert előbb-utóbb belekezd megint és le sem áll egy csomó ideig...
A kérdésem főleg az lenne, hogy ugye azt ajánlják mindenhol a neten és a védőnőm is, hogy ha már egy ideje nem mozgott és aggódom, akkor csoki, kávé előidézheti a mozgást, és feküdjek a bal oldalamra...Na most ezekre nekem szinte soha nem reagál semmit. A bal oldalra fekvésre semmi napközben, evés után sem, kizárólag néha éjszaka indul be tőle, csoki, gyenge kávé szintén nem törvényszerűen hozza elő a mozgást, sőt... Leginkább úgy tűnik, hogy mindentől függetlenül teljesen random időpontokban mozog. Ez normális? Vagy lehetséges, hogy mozog ezekre az "ingerekre", csak még kicsi és sok a helye és néha úgy helyezkedik, hogy még nem érzem? Néha kétségbeesem, hogy ezek a praktikák nem válnak be (jelenleg is így vagyok), csak aztán előbb-utóbb mindig jelentkezik és akkor megnyugtat... de ezekre mintha nem reagálna.
A masodik teimeszterben tepjesen normalis, ha nem erzed szinte folyamatosan.
A harmadik trimeszterben kell erre odafigyelni, bem most.
Ne stresszelj meg ezen, raersz.
Nyugi!!!:)
Nekem is voltak lustább napok,akkor majd megőrültem de nagyon sok mindentől függ,mikor és mennyit mozog a magzatod.Ja,és az én kisfiam is olyan,mint a te babád,soha nem akkor mocorgott,amikor "kellett volna".Evés után meg sem moccant,kávéra (kb 2-3-at ittam összesen az egész terhesség alatt szóval ez nálam nem mérvadó) semmi,erős zaj semmi...Szóval ne izgulj.Közhely,de tényleg minden magzat és minden terhesség más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!