Rendellenes-e a lüktetésszerű magzatmozgás (nem csuklás)?
Figyelt kérdés
34 hetes terhes vagyok és néha furcsa ritmikus mozgást érzek a hasamban, ami nem csuklás(azt már jól ismerjük:) és nem a saját szívdobogásom. Gyors és egyenletes mozgás, amit szerintem a baba produkál.Aggódom, hogy nehogy valami rángásról legyen szó.2010. jún. 28. 09:39
1/7 anonim válasza:
Szia!Mi 27 hetesek vagyunk, és én is érzek ilyet majdnem minden nap.Ebből gondolom, hogy nem rendellenes. A köldökömnél a leggyakoribb, jól érezhető, ha odateszem a kezem, sőt, még látható is kívülről.Nem tudom, mi ez, én csuklásra gondoltam, de az nem lehet ennyire gyors.Én meg a csuklást nem ismerem fel, legalábbis nem tudom, mit kellene érezni.Sajnos én sem tudom, hogy mi ez, de nem hinném, hogy kóros.És én is úgy gondolom, hogy a baba csinálja:))
2/7 anonim válasza:
Nálunk is volt ilyen, már epilepsziáról álmodtam... Egészséges lett a baba! Most várom a másodikat és megint van ilyen :)
3/7 anonim válasza:
31 hetes vagyok, nálam is van ilyen. Szintén a köldökömnél. Én azt hittem, ez a csuklás! :)
4/7 anonim válasza:
Én 27+1 naposak vagyunk én is érzem ugyanezt.
Sajnos én sem tudom mi lehet ez,de ha többen is érezzük akkor biztos nincs gond.Nagyon örültem a kérdésnek amikor megláttam mert én is fel akartam tenni.
Boldog babavárást kívánok.
5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a gyors válaszokat!!! Ha eddig egyikünknél sem volt ebből probléma, akkor biztos nincs is itt semmi baj!! Csak néha olyan nehéz a pozitív gondolkodás, ha az ember még nagyon kezdő anyukája a fejébe vesz valamit:))!
A csukklás egyébként nem mindenkinél jelentkezik. Én kb. a 25. héttől érzem. Semmihez nem hasonlítható ciklikus mozgás, amit a baba feje körül lehet a leginkább érezni.Akinél egyszer jelentkezik, az elsőre tudni fogja, hogy miről van szó.Nálunk rendszeres a napi 2-4. Picit zavaró is néha.
2010. jún. 28. 12:13
6/7 anonim válasza:
Sziasztok! 25 hetes terhes vagyok es ma ereztem ezt eloszor..rettentoen megremultem mivel ugy ereztem h a babam "vergodik" odabebt olyan mintha nagyon gyorsan kopogtatna nekem odabentrol. Nektek is ilyen erzes?
7/7 anonim válasza:
Sziasztok! 32 hetes vagyok es kb 1-2 hete figyeltem fel erre a jelensegre. Nekem is a koldokomnel latszodik leginkabb es ha rateszem a kezemet egyertelmuen erzem a luktetest. Nem remeges nem csuklas hanem luktetes . Nem is igazan tudom mihez hasonlitani. Legkozelebb rakerdezek a dokinal. Elso baba es nyilvan az ember minden uj erzestol megilyed aggodik. Ha ilyen sokatok tapasztalta azt gondolom nem lehet baj 🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!