Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 5-6. hétben vagyok, és beteg...

5-6. hétben vagyok, és beteg lettem. Terhesség alatt milyen gyógyszert vehetek be?

Figyelt kérdés
az egész család beteg,a 2gyerek,párom,39fokos lázuk van,köhögnek...mára úgy keltem én is hogy alig bírok nyelni,köhögök,a háziorvosom délelőttös,de dolgozok,nem valószínű hogy el tudok menni,nincs helyettem senki sajnos...legközelebb talán a 2ünnep között lesz orvos,de tuti rosszabbul leszek már holnap,holnapután...Ilyen esetben mik azok a gyógyszerek amit bevehetek ha nagyon beteg lennék?Torokfájásra például,meg ha lázas lennék,melyik lázcsillapítót lehet?
2018. dec. 21. 07:25
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Ben-u-ron a legolcsóbb paracetamol tabletta, ezt lázra és fájdalomra lehet szedni, torokfájásra herbalmed cukorkát tudsz venni gyógyszertárban. Ezeket lehet terhesen szedni.
2018. dec. 21. 08:17
 12/19 anonim ***** válasza:
Ja bocsi akkor kerdezo nem tudtam hogy meg nem kell menned vedonohoz. Akkor viszont sok sok mezes tea a torokra, benuront bevehetsz, es igen ha esetleg mar nagyon rosszul vagy akkor korhaz. Ilyenkor a pici az elso es nehogy baja essen a babocadnak. Jobbulast es boldog babavarast
2018. dec. 21. 08:24
 13/19 anonim ***** válasza:

Paracetmol és tantum verde spray torokra.

Háziorvos? Az enyém retteg a kismamáktól. Felirni semmit se akar. Amugy se tudna max antibiotikumot de azt csak végső esetben szoktak.

2018. dec. 21. 10:43
 14/19 A kérdező kommentje:
köszönöm.igen,én is így vagyok vele,ha csak nagyon muszáj,akkor veszek be,meg akkor elmegyek az ügyeletre,addig próbálom magam "kikúrálni".Még jól befokhagymázok ha hazaértem munkából,általában az is segíteni szokott rajtam ilyenkor,ha még az elején "elcsípem".
2018. dec. 21. 10:59
 15/19 anonim ***** válasza:

Én ezt a listát kaptam:

Torokfájás: Ben-u-ron szirup, Bioparox spray, Drill Bukkális tbl, Grippostad por, Mebucain tbl., Neo-Angin tbl., Phlogosol oldat, Panadol tbl., Paracetamol tbl., Rubophen500 tbl., Strepsils tbl., Tantum verde oldat, Trinell tbl Wick szirup.

Láz: Ben-u-ron tbl., Béres Trinell tbl., Grippostad Hot Drink por, Miralgin tbl., Panadol tbl., Paracetamol tbl., Rubophen500 tbl., Trinell tbl., Vicetamol por

Köhögés: Bronchipret tbl., Erigon szirup, Elixírium thymi compositum oldat, Rhinathiol szirup, Robitussin szirup, Wick szirup

Köptetők közül az ACC-t és Ambroxol-t lehet szedni.

Ha magas lázad lenne, mindenképp hívd fel az ügyeletet vagy az ambulanciát.

2018. dec. 21. 12:25
 16/19 anonim ***** válasza:
Jó ez a lista,mentettem,köszi!
2018. dec. 21. 12:58
 17/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm.A listát is,szuper,én is elmentettem,jó lehet még későbbre is.Sajnos ramatyabbul vagyok,kicsit a vegtagjaim is fajnak már,hőemelkedésem volt,lázam szerencsére nem.Az a baj a kisebbik gyerkőcnek ma kiderült tüdőgyulladása van 😔 remélem jobban lesz már végre. Nem tudom ezt "el lehet e "kapni", mert ugye röntgent nem is csinálnak terhesség alatt azt hiszem.
2018. dec. 21. 23:04
 18/19 anonim ***** válasza:

Ha lázas leszel mindenképp menj ügyeletre.

El lehet kapni a tüdőgyulladást, gondolom a gyermeked kapott antibiotikumot is, ha elkapod neked is szükséged lesz rá. Nem feltétlenül kell röntgen a tüdőgyulladás megerősítésére, elég ha az orvos megvizsgál, meghallgatja a tüdődet.

2018. dec. 22. 09:59
 19/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Lázam szerencsére nincs.A lányomnál se hallott a drnő semmit,de a biztonság kedvéért elküldte röntgenre, ahol kiderült mégis tüdőgyulladás 😕

2018. dec. 22. 14:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!