5-6. hétben vagyok, és beteg lettem. Terhesség alatt milyen gyógyszert vehetek be?

Paracetmol és tantum verde spray torokra.
Háziorvos? Az enyém retteg a kismamáktól. Felirni semmit se akar. Amugy se tudna max antibiotikumot de azt csak végső esetben szoktak.

Én ezt a listát kaptam:
Torokfájás: Ben-u-ron szirup, Bioparox spray, Drill Bukkális tbl, Grippostad por, Mebucain tbl., Neo-Angin tbl., Phlogosol oldat, Panadol tbl., Paracetamol tbl., Rubophen500 tbl., Strepsils tbl., Tantum verde oldat, Trinell tbl Wick szirup.
Láz: Ben-u-ron tbl., Béres Trinell tbl., Grippostad Hot Drink por, Miralgin tbl., Panadol tbl., Paracetamol tbl., Rubophen500 tbl., Trinell tbl., Vicetamol por
Köhögés: Bronchipret tbl., Erigon szirup, Elixírium thymi compositum oldat, Rhinathiol szirup, Robitussin szirup, Wick szirup
Köptetők közül az ACC-t és Ambroxol-t lehet szedni.
Ha magas lázad lenne, mindenképp hívd fel az ügyeletet vagy az ambulanciát.

Ha lázas leszel mindenképp menj ügyeletre.
El lehet kapni a tüdőgyulladást, gondolom a gyermeked kapott antibiotikumot is, ha elkapod neked is szükséged lesz rá. Nem feltétlenül kell röntgen a tüdőgyulladás megerősítésére, elég ha az orvos megvizsgál, meghallgatja a tüdődet.
Köszönöm!
Lázam szerencsére nincs.A lányomnál se hallott a drnő semmit,de a biztonság kedvéért elküldte röntgenre, ahol kiderült mégis tüdőgyulladás 😕
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!