Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lent van a baba, mennyire baj?

Lent van a baba, mennyire baj?

Figyelt kérdés
25hetes ultrahangon azt mondta a doki, hogy lent van a baba, pihenni kell, különben kinyilhat a méhszáj és megindulhat a szülés. Nagyon megijedtem, ugye nincs nagy baj?

2018. dec. 12. 21:30
 1/10 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem írni, hogy vizsgálat előtt két nappal szeretkeztem a párommal. Ez befolyásolhatja valamennyire?
2018. dec. 12. 21:32
 2/10 anonim ***** válasza:
45%

Pihenni kell

Nem befolyásolta, nem azért ment lentebb

Viszont most már nem ildomos "szerelmeskednetek"mert az stimuálhatja a méhszájat

Joggal ijedtél meg

Kíméld magad

Egyébként simán végig is lehet vinni így a 40. Hétig is

2018. dec. 12. 22:29
 3/10 anonim ***** válasza:
Nekem is nagyon lent van a 19. hét óta, voltunk babamozin, van róla kép is, hogy mennyire megközelíti a feje a belső méhszájat..hát nagyon. A 23. hétig annyira lent volt, hogy senki meg nem mondta, hogy babát várok. Nekem a doki még sok magnéziumot javasolt, magnerotból 3x2, de elkezdett rövidülni a méhszáj is nálam, azt mondta ennyi magnéziumnak már illik megakadályozni a keményedést, mert az nem lenne jó. Pihenni, feküdni kell tényleg sokat, hátha akkor fentebb helyezkedik, ha sokat ülsz, sétálsz, a gravitáció is húzza lentebb, legalábbis nekem így magyarázták.
2018. dec. 12. 22:48
 4/10 anonim ***** válasza:
A méhnyak rövidült nálam a 19. hétre, bocsi, elírtam. #3-as voltam.
2018. dec. 12. 22:49
 5/10 A kérdező kommentje:
És ha 1 cm - es a hüvely? :(
2018. dec. 12. 22:57
 6/10 A kérdező kommentje:
Méhnyak, nem hüvely.. :(
2018. dec. 12. 22:58
 7/10 anonim ***** válasza:

Nekem kinyilt es valamelyest meg is rovidult a mehszajam ennyi idos terhessegben, mint most a tied, a lepenyem lenn tapadt a mehszaj kozeleben.

Fekudni kellett. 10-12 hetet. Idore szultem, (40.heten) de sz@rra aggodtam magam a 36.hetig. Gyakorlatilag minden egyes heten megneztem hogy ha most megszulom akkor mekkora eselye van tulelni pl. 30hetesen, mekkora kb a baba, mdnnyi ekkora baba lesz serult, stb. Iszonyat ra lehet stresszelni. Es irto nehez volt nem erre gondolni, nem allandoan ezen agyalni. Ne tedd! Hidd el, igazan felesleges. Pihenj.

Ha pihensz (igen, sokat es igen, fekve) akkor még túl is hordhatod. Szerintem ez ilyen figyelmeztetes es ha szigoruan betartod minden okes lehet.

2018. dec. 12. 23:16
 8/10 anonim ***** válasza:
7vagyok, bocs a mehnyakam rövidült meg, bocs keso van
2018. dec. 12. 23:25
 9/10 anonim ***** válasza:
#2, #3-as vagyok. Nekem az 1 cm elég kevésnek tűnik, nálam fél centi rövidülés volt, 2,5 cm volt a 19. hétre, a doki már akkor mondta, hogy feküdjek, a papíromon az van, hogy fenyegető vetélés jele...24 hetes kontrollon hál'istennek ugyanennyi volt, ő azt mondta ha a január elején esedékes kontrollig még fél centit rövidül, akkor is jók vagyunk. Na de az még mindig 2 cm lenne. Szerintem próbálj meg tényleg minél többet feküdni, egy héttel idősebb a terhességem, most nagyon gyors ütemben nőnek a babák, így a hirtelen megnövekedett súlyukkal jobban ránehezednek a méhszájra. Mennyi magnéziumot szedsz? Esetleg azt megpróbálhatod növelni, hogy az esetleges keményedéseknél ne legyen méhösszehúzódásod. A szex nálam sem jöhet szóba nyilván, plusz még a védőnő tanácsolta, hogy ha valahova mégis el kell mennem, vegyek egy pocaktámaszt, mert jobban megtartja a súlyt, ami ilyen esetben előnyös lehet. Ebben nem tudom mennyi az igazság, próbálok minél kevesebb járkálást beiktatni, és még eddig nem volt nagy hasam, úgyhogy nem vettem.
2018. dec. 13. 07:06
 10/10 anonim ***** válasza:
Szóval a 3., 4. és 9. válasz az enyém, ne haragudj kérdező, valamit mindig sikerül benéznem...:(
2018. dec. 13. 07:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!