Első trimeszteri vérvételen előrevesznek, ha mondom,
hogy kismama vagyok?
9, mert nem bír éhgyomorral maradni, instabil a vércukruk. Gyakran pont az első trimeszterben a legrosszabb ez.
2018. dec. 7. 17:52
Nálunk a háziorvosnál előre veszik, ki is van írva, a kórházban nem, végig is állják még nagy pocakkal is. Szóval helyi szokás kérdése, gondolom. Ha laborba mész, amikor beadod a papírodat, próba-szerencse jelleggel rákérdezhetsz és kiderül.
2018. dec. 7. 18:43
Úgy vettem észre, hogy ez abszolút kórház/város függő. Eddig 3 helyen voltam. Az első kórházban külön kismamás sorszámadó gép van, ott értelemszerűen előre vettek. A második helyen nem a laborban, hanem külön terhesgondozóban intézték a vérvételt. A harmadik helyen sima laborba kellett menni, ott nem vettek előre, csak kivártam a soromat. Szerintem érdeklődd meg helyben hogy ott mi a szokás, mert mindenhol eltér.
2018. dec. 7. 19:52
Nálunk ki is van írva, hogy kismamáknak és pici gyerekeknek soron kívül veszik le. A sorban állók már előre mondják, hogy álljak rögtön a legelejére. Nálunk ez így szokás.
2018. dec. 7. 19:59
Nálunk végig kell várni a sort. Régebben volt külön sorszám a kismamáknak de már évek óta megszüntették. De szerintem ez intézménytől függ, szóval kérdezz rá azzal veszíteni nem fogsz.
2018. dec. 7. 20:11
Ahova én járok ott is ki kell várni a sort. El kell venni a sorszámot, sose engedett előre senki pedig már elég nagy a hasam.
2018. dec. 7. 20:41
17/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :) Időközben sikerült eljutnom még ma a háziorvoshoz beutalóért.
Ott azt mondták, külön sorszám van várandós laborhoz, és annyira gyorsan megy, hogy ha kérek sorszámot, már hívnak is, mire felérek az első emeletre :) Nem kell kivárni azt a 200-300 embert, aki ott van minden nap
Nálunk is előreveszik.Épp 2 napja voltam 10 hetesen vérvételen,kb 50en voltak előttem de a sorszámkiadón ott van hogy labor kismamáknak.Azonnal sorra kerültem
2018. dec. 7. 23:10
Nálunk:
egy helyen, egyszerre fogadják a várandóst, általános laborost, cukorterhelésest...mindent. Gyereknek, terhesnek nem kell időpont. 1 sor van, a terhesnek oda kell mennie szólni h ő várandós és akkor a következő ő lesz vagyis a sor elejére kerül. Érdemes inkább megérdeklődnöd h ahova mennél mi a szokás.
2018. dec. 8. 08:34
Nálunk nagyon kismama barátok , van külön terhes vérvétel , cukorterhelesen meg külön sorszámuk van általában 1-2perc alatt hívják is őket.
Az én háziorvosom is a kismamàkat előre veszi :)
2018. dec. 8. 11:42
Kapcsolódó kérdések: