A haskeményedésnek mi a hatása? Úgy értem, hogy a fájdalmon kívül még mit okoz, ami baj?
Köszi! Tehát tágítja a méhszájat?
Ezek után legalább gyors volt a szülés?
Ha kemény a has, tényleg nem mozog a baba. De ha utána a méhizomzat ellazul, a baba frissebb vérhez és oxigénhez jut, mert a méh olyankor kipréseli magából a használtat. Szóval van előnye is.
Egyébként a keményedés teljesen normális jelenség a terhesség alatt, nekem már a 25. héttől érezhetően jelentkezett. Állítólag előtte is van, sőt nem terhes állapotában is többször megfeszül a méh.
Akkor van baj, ha a keményedés sokszor jelentkezik, és még fájdalom, vérzés is kíséri.
Attól függ, milyen sűrűn keményedik. Mert lehet magnéziumhiány miatt is. koraszüléshez vezethet!
A kolléganőmnek is nagyon korán voltak, olyan 20-22 hetesen, és végül kórházba is került, szigorú fekvéssel, infúzión kapott magnéziumot, nehogy idő előtt megszülessen a pici.
Szia!
Én a 17-18. héttől keményedek. Kaptam gyszr-t, illetve magnerott tbl.- át szedek, napi 4 db-ot. Nekem a keményedésektől kinyílt a külső méhszájam a 20-21. héten, ezért rengeteget pihenek, fekszek, nem emelek, nem lépcsőzök...
Sokat pihenjél, és szedjél magnéziumot.
szia
29+6 hetes km.
Az elso terhessegem alatt a 36. hetig nem kemenyedett a hasam, nem is kellett szednem magneziumot sem, csak ami a terhesvitaminban volt.
A magzatviz folyt el a 40. heten, akkor a korhazban meg 3000es, tehat teljesen zart mehszajat talaltak, de jottek a fajasok maguktol es harom oranyi vajudas utan megszuletett a fiunk. (Ezt osszehasonlitaskeppen irom le.)
A 2. babankat varva mar a 10. hettol allandoan kemenyedett a hasam. Loadagnyi magneziumot szedtem, fekudni, pihenni sajnos nem allt modomban.
A huszadik heten rovidult a mehnyak, 28 hetesen nyilni kezdett a mehszaj, de csak 2100ig jutott, ott megallt a folyamat szerencsere.
A regeteg magneziumnak hala kordaban lehetett tartani a kemenyedeseket.
A dokim a 39. hetig szedette velem a magneziumot, mert amikor ket napra abbahagytam, akkor ismet sok kemenyedesem volt, viszont utolso elotti heten kellett koltoznunk, nem akartam koran szulni.
Magnezium szunet 3. napjan egesz nap kemenyedett a pocakom, ejjel mar bementem a dokihoz es 1333-as mehszajat talalt. Gyakorlatilag szinte vajudtam fajas nelkul.
De leallt a folyamat, ket nappal kesobb a doki inditotta a szulest.
Ket ora alatt letudtam a vajudast a kitolassal egyutt.
Osszessegeben nem volt sok kulonbseg a ket szules kozott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!