Kis termetem van, a csípőm se túl széles és félek, hogyha nagy lesz a baba, akkor nem tudom megszülni.
Hogyan lehet kicsi, de egészséges, tehát nem koraszülött vagy fejletlen babát szeretnék, csak ne legyen nagy. Hallottam 4 kiló fölötti babákról, ezt szeretném elkerülni.
Örülj annak hogy egészséges fejlett kisbabád lesz, ne akarj szandékosan kisebbet. Másrészt nem lehet ezt szabályozni, genetikán múlik elsősorban.
Nekem 26 hetesen azt mondták kicsi a babam és kicsi is lesz, azóta azon aggódom hogy vajon szépen fejlődik e, meglesz e a megfelelő súly...stb...
Szóval szerintem engedd el ezt a dolgot, másrészt 4kilos babát is meglehet szülni természetesen.
2018. nov. 28. 22:31
2/12 anonim válasza:
Szia!
A genetika ellen semmit nem tudsz tenni, de ha az édesapja se nagy termetű a babának, akkor kicsi az esélye, hogy ebből gond lesz. Amire figyelned kell, az a terhességi cukorbetegség, ha ez kialakul és nem kezelik, akkor a baba meghízik. Szerencsére a terhesgondozás keretében szűrnek és ha baj van, kezelnek is.
2018. nov. 28. 22:32
3/12 anonim válasza:
Ne válassz magas pasit, csak átlag alattit. Ez az egy, ami esetleg segít.
Én nem így tettem, "viselem" a "következményeit". ;)
Elsőre is nagy babám lett hozzám képest, nagyon nehezen szültem (én 155, férjem 185), és most másodjára is hasonlónak. ígérkezik.
2018. nov. 28. 23:03
4/12 A kérdező kommentje:
én 150cm és terhesség előtt 42kg most nem tudom mennyi jelenleg
barátom 187cm és 100kiló körül. akkor ezt leshetem:S
2018. nov. 29. 01:28
5/12 anonim válasza:
"Ne válassz magas pasit, csak átlag alattit. Ez az egy, ami esetleg segít."
Ezzel már elkéstél... 🤣
2018. nov. 29. 06:59
6/12 anonim válasza:
Azt nem tudod befolyásolni, hogy mekkora legyen a buksija, ha az kint van, a többi már menni fog. 152 cm vagyok, a legnagyobb babám 3900 g-al született.
2018. nov. 29. 07:12
7/12 anonim válasza:
Én 158cm vagyok a férjem 185cm. Az első lányunk 3600g és 53 cm volt. Császárral szültem téraránytalanság miatt. Most sem lesz másképp, hetek múlva megszületik a kistesó, ő sem lesz picike :)
2018. nov. 29. 08:14
8/12 anonim válasza:
Átlagos testalkatúak vagyunk, mégis 4650, 4380, 4740 g-os babákat szültem, mindhármat természetes úton.
Ezt nem lehet befolyásolni, esetleg a cukorbetegség amivel vigyázni tudsz és nagy születési súllyal jár.
2018. nov. 29. 09:06
9/12 anonim válasza:
Nem tudod ezt befolyásolni, de egyáltalán nem kőbe vésett, hogy nagy lesz a gyerek. Ha a te genetikádat örökli, vagy ha "keveredik" benne, akkor simán születhet átlagos súllyal. Én 170 cm vagyok (első terhességem kezdetekor ehhez 49, másodiknál 52 kiló),férjem közel 2 méter(199). Első fiam 3090g/53 cm, második 3150g/52 cm lett. Az apjuk anno kicsivel 5 kiló fölött és közel 60 centivel született természetes úton, gondolhatod, tartottam én is attól, hogy ez majd nekem is kijut... Mostanra a nagyobbnál már látszik, hogy égimeszelő lesz. Ergo ez egy genetikai lutri, de a ti paramétereitekkel simán lehet ennél is kisebb súlyú babátok, mondjuk nagyobb is. Fölösleges ezen rugózni, semmiráhatásod nincsen, majd kiderül úgyis menet közben az ultrahangokon, miképp álltok. A téraránytalanságnak amúgy sincsen ehhez sok köze, ha nagy a fejkörfogat, vagy nálad olyanok a medence paraméterek, akkor lehet császár a vége, de ez nem függ a magasságodtól egyáltalán.
2018. nov. 29. 09:48
10/12 anonim válasza:
Csak,hogy valami nyugisat írjak a férjem 187 cm én 165 vagyok én se voltam kövér terhesség elején. A fiunk 2900g 49 cm született. Szerintem nem függ össze ez annyira a szülőkkel. Láttam már teltebb embereknél is kisebb súlyú babát. Ne izgulj inkább a buksija körfogata a lényeg nekem ezt mondták. Sok sikert. ☺
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!