Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 32hetes babás vagyok, és...

32hetes babás vagyok, és hallottam a CMV fertőzésről, hogy lehet elkapni, és aki már egyszer át esett rajta el tudja még kapni, ki tud erről valamit? Vérvételekkor mért nem nézik? üdv.

Figyelt kérdés
2008. nov. 6. 10:42
 1/5 anonim ***** válasza:
aki egyszer átesett rajta az védett marad,nekem a dokim mondta... egyébként vérvételkor külön kell kérni a dokitól, és első12 hétben ha éppen fertőzőtt vagy,akkor el lehet vetetni a babát,mert nagy eséllyel betegen fog születni.sajn ismimnél beteg baba született a cmv miatt..
2008. nov. 6. 10:45
 2/5 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszod,most meg nyugtattál:üdv.
2008. nov. 6. 10:56
 3/5 anonim ***** válasza:
Mi az a CMV fertözés ilyenröl nem is hallottam!:(
2008. nov. 6. 11:08
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Cytomegalovirus

A cytomegalovirus (CMV) a leggyakoribb magzati fertőzést okozó virus. Bár a szexuális úton terjedő betegségek közé sorolják, nem csak nemi úton terjed. A fertőzés gyakran tünetmentes. Magyarországon a nők 80 %-a szeropozitív, azaz átesett a fertőzésen. A szeronegatív terhesek 2-4 %-ában lehet számítani magzati fertőzésre. Hazánkban 100 újszülöttre jut egy CMV fertőzés. A fertőzés magzati tünetei változatosak. A magzatok 5%-a meghal, többnyire vetélés következik be. A magzati CMV fertőzések 10 %-a súlyos elváltozásokkal jár, melyek többnyire az agyat és az idegrendszert érintik. A súlyosság a fertőzés időpontjától függ. A terhesség első harmadában bekövetkezett fertőzés esetében az agy is károsodik.

Az anyai fertőzés legtöbbször tünetmentesen zajlik, ezért legtöbbször csak bizonyos ultrahangos jelek kelthetnek gyanút a magzat érintettségére, mint például az agyi meszesedés, hasüri szabad folyadék, máj és lépmegnagyobbodás. A fertőzés kimutatása az anyai vérből lehetséges, specifikus IgG és IgM meghatározásokkal.

A CMV fertőzés kezelésére nincs lehetőség. A terhesség első felében felfedezett CMV fertőzés esetében terhességmegszakítás indokolt.

2008. nov. 6. 11:59
 5/5 A kérdező kommentje:
köszönöm a felvilágosítást,és aszt hiszem más kismamának is hasznos lehet ez a téma!Üdv.
2008. nov. 6. 16:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!