Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kérjek segítséget? Lehet a...

Kérjek segítséget? Lehet a terhesség és a gyerekvállalás mánia?

Figyelt kérdés
2 éves a lányunk, 3 hónapos a fiúnk. Amikor a lányunk 2 hónapos volt már szerettem volna megint babát, a Férjem mondta, hogy várjunk egy kicsit, végül mikor 14 hónapos volt a lányunk belekezdtünk a tesó projektbe, meg is fogant a fiúnk. Megint úgy érzem, hogy szeretnék még egy babát. Tudom, elvileg a hormonok, de a lányomnál is végig amíg nem próbálkoztunk (1 év) mindennap reménykedtem, hogy a Férjem hamarabb bele akar kezdeni az újabb gyerekvállalásba. Megbeszéltük, hogy lesz 3.baba, de 5-6 év múlva. Most azt érzem nem fogok tudni addig várni. Tudom, hogy ez beteges, ezért gondolom, hogy talán segítséget kéne kérnem?!

2018. nov. 22. 09:14
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Nekem az első lányomnál volt ez az érzés hogy akarok még egyet! Pedig akkor mentünk haza a kórházból! Már a második éjszaka után változott az érzés!! :)) Szerintem várj még mert a kislány issza meg a levét! Vele is kell figlalkozni! És két pici mellett ez nagyon nehéz!! Most babát várok. 6 éves a kicsányom, minden nap megkérdezi. Anya ha megszületik a baba ugye velem is foglalkozol majd?? Szívem szakad meg hogy ezen agyal... Meg beszéltük a férjemmel is hogy nagyon oda figyelünk rá hisz aggódik!! Remélem nem rontom el és meg tudom adni neki amire a kicsi lelke vágyik!
2018. nov. 22. 11:04
 12/16 anonim ***** válasza:
2 gyerekünk van a kicsi 2 éves. Néha előjön belőlem is ez az érzés, de amikor a férjem feldobta múlt héten, hogy ha én is szeretném, részéről nincs akadálya, kicsit elgondolkoztam. Én arra jutottam, hogy 2-3 évet szeretnék várni, mert vissza akarok menni, amikor a fiam oviba megy, 1-2 évet dolgozni, aztán utána meglátjuk, hogy szeretnénk e még babázni :)
2018. nov. 22. 14:15
 13/16 anonim ***** válasza:
83%
Hát igen,ez tényleg nem normális...ott van egy 3 hónapos babára,de a nagy is csak 2 és neked nemcsak,hogy hiányzik valami az életéről,hanem konkrétan megint a terhesség hiányzik. Ha ész nélkül akarsz potyogtatni a világba,azt a férjeddel beszéld meg, én azonban vagy hobbit javaslok vagy próbálj célt találni az életednek.
2018. nov. 23. 12:08
 14/16 anonim válasza:
28%
Miért lenne beteges. Ezt csak a mostani társadalom sulykolja. Van ismerősöm 7 gyerekkel és fantasztikus családjuk van. Ha könnyen boldogulsz a gyerekekkel, jól érzed magad velük és neked nem teher, hanem öröm, akkor ez jó dolog. Ha tudsz velük minősegileg foglalkozni, nem csak úgy vannak, akkor lehet, hogy erre lettél kitalálva. Nekem is két kisfiam van és szeretnék harmadikat. Persze ez ne legyen konfliktusforrás a férjeddel, hagyj neki is időt, beleszólást, hiszem együtt kell csinálnotok. A belső motivációidat pedig csak te ismerheted. Ide bárki bármilyen szemlélettel írhat, de nem ismerünk téged. Biztosan nem betegség, szeresd a babáidat és beszéld meg a férjeddel. ☺
2018. nov. 23. 15:50
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Mindenképpen javaslom pszichológus, stb. felkeresését.

Azt megértem, hogy nejed megtetszett EZ a korszak, de a gyerek nem csak ebből áll.

Mit fogsz csinálni mondjuk 3 gyerekkel, 3-6-8 18 éves korában? Mennyi az a mennyiség, amennyit akkor is elbírsz, amikor nőnek?

Minél több gyereked van, annál kevesebb figyelem/energia/pénz jut egyre. Arról is beszélni kell, hogy hiába tudnál most 5-6 bébit is eltartani, mi lesz, ha 10 év múlva csődbe megy pl. a vállalkozás, vagy króniksu betegség gátolja a munkát? A nagyobb gyerek taníttatása, ruházása bizony nem 2 fillér, tudjátok-e akkor is vállalni?

Továbbá: a végtelenségig nem szülhetsz, vagy a természetes öregedés, vagy a megterheléstől elhasználódó szervezeted fog megálljt parancsolni... akkor mi lesz? Akkor fognak hiánytünetek jelentkezni?

2018. nov. 25. 12:51
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Az egy dolog, hogy valaki nagycsaládot szeretne és tudja, hogy 3+ gyerek lesz, de ha itt inkább arról van szó, hogy a terhesség élményére vágyik az anyuka, a szoptatásra és társaira, ahogyan írta és nem bírja ki a megbeszélt 5-6 évet a harmadik gyerekig, akkor lehet, hogy biztos, ami biztos alapon ránéznék egy pszichológusra a helyében. Mert ez nem úgy hangzik, hogy tudom, hogy 3 vagy több gyerekem lesz és tudom, hogy akkor X. idő múlva jön a harmadik, hanem kicsit úgy, mintha a kérdező non-stop terhes és nagyon pici babás anyuka szeretne lenni, ami egy csöppet furcsán hangzik. Mintha nem is tudom, hogy mondjam, kifejezetten a terhes és a kisbabás időszak miatt akarna még gyereket és amikor az elmúlt, akkor utána megint egyet és így tovább.
2018. nov. 25. 15:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!