Ha picit emelkedett a vérnyomásom, de még bőven határérték alatt, az jelezhet alakuló toxémiát?
Sajnos van előzmény, ezért félek ennyire. Lányommal 3,5 éve ingadozott 31-32. héttől a vérnyomásom, többnyire orvosi környezetben volt magas, otthon 120 körül, fehérje sose volt a vizeletemben. Nem tisztázott a mai napig, hogy toxémiás voltam-e vagy nem. Van orvos, aki szerint az volt, más orvos szerint meg fehérje nélkül nincs toxémia. 38 hétre született a lányom, amúgy is császároztak volna farfekvés miatt, de mivel a vérnyomásom ingadozott, 2 nappal előbb megműtöttek a tervezettnél.
Most 31 hetes vagyok, eddig semmi különös nem volt, de pár napja az eddig 105 körüli vérnyomásom már 115 körüli. 2-3 napja még visszament néha 110 alá, most már nem igazán. Tudom, hogy ez még nagyon messze van a magastól, csak nagyon meg vagyok ijedve, hogy mégis mitől emelkedik, és félek, hogy valami elkezdődött. Lehet ez csak simán a stressztől, és mert rá vagyok parázva, vagy tényleg gond lesz? Orvos csak annyit mond, hogy figyeljem, de ettől nyugodtabb sajnos nem lettem, nagyon félek, hogy megint gond lesz, és kórház lesz a vége.
Szerintem semmi gond, nyugi 😊
Én toxiemias voltam és ezekben a terhességi hetekben már dopegyt-et szedtem. Sokat nem használt. Amellett is 150/valamennyi volt rendszeresen.
A vege felé fehérje is volt.
Emiatt csaszaros lettem,de a kiírt nap után egy nappal szültem így is.
Merd meg időnként,akár napi 3x,írd fel.
Könnyebben tudsz konzultálni a mèrt értékekkel akár a vedonovel vagy inkább az orvossal.
Nyugalom,minden rendben lesz 😊
Ennyi belefér, alapból változik a vérnyomás terhesség alatt. Nekem 30 után már egyszer sem volt az alacsony. 110-120 körül volt, főleg félidő előtt meg legtöbbször 100 alatt.
120 felett sose volt.
mindenkinek emelkedik a vérnyomása minimálisan terhesség során!
nekem pl. végére lett viszonylag normális, átlag vérnyomásom
amúgy nagyon alacsony
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!