Terhesen vörösbor?
Úgy tudtam, mindenféle alkohol tilos terhesség alatt, de most a tesómnak kimondottan a nőgyógyász javasolta, hogy igyon meg 1 deci vörösbort esténként.
A vörösbor más kategória? Az nem árt?
Nem más kategória. A néphiedelem tartja, hogy vérképzéő hatású, de ez nem igaz.
Fogadni mernék, hogy idős a tesód dokija, és a népi receptet mondta. Napi 1 dl nem jó terhesség alatt.
" Egy majdnem 80 ezer főt vizsgáló felmérés szerint heti négy vagy annál több ital növeli a baba halálozási arányát."
én úgy hallottam nem rég egy rádió műsorban hogy a legújabb kutatások szerint egyáltalán nem ajánlott még vörösbort SEM fogyasztani a terhesség alatt. a Napi egy pohár nem teljesen is sok nem hogy terhesen!!! Hogy mondhat ilyet az orvos napi 1 dl már simán függőséget is okozhat.
egyébként azért szokták javasolni mert javítja a vérképet de erre van egy csomó élelmiszer is. Nem kell a pohárhoz nyúlni emiatt!
nyilván ha valaki esküvőre megy ponta 9 hónap alatt egszer és ott megiszik 1 pohárral, semmi baja sem lesz a magzatnak, de a napi egy pohár nagy marhaság! Olvasson utána! és ne 2010-es cikkeket mert vannak erre friss kutatások is!
Nem, nem más.
Ajánlom tesódnak a Krauterblut-ot vagy ott a szintén alkoholmentes vasbor is, ha nem akar "szintetikus" vasat szedni.
Igyon inkább céklalét. Napi 1 dl azért durva.
Én 1 kortyot ittam pároméból az egész terhesség alatt a nagyfiamnál. Most meg semmit.
Elavult dolog ebben én is egyetértek.
30hkm
egy kortyot se innék terhesen, pedig a terhességem elején eszméletlenül kívántam a Sommersbyt
amúgy meg napi 1 dl bor rendszeresen, már alkoholizmusnak is számít
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!