Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mikor érdemes először nőgyógyá...

Mikor érdemes először nőgyógyászhoz menni?

Figyelt kérdés
10. hetes terhes vagyok. /számításom szerint/
2007. dec. 3. 17:04
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Lassan akkor következik a 12 hetes ultrahang, úgyhogy szerintem menj el amint tudsz! Védőnőhöz is menj, ő ad kiskönyvet neked, amivel kell menned a vizsgálatokra. (ekg, fogorvos, vérvétel)
2007. dec. 3. 17:11
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Szerintem mindenképpen ideje elmenned,hogy a nőgyógyász is megállapítsa nálad a terhességet és annak az idejét pontosabban.Ilyenkor már az első ultrahangon túl szokott lenni a kismama,és már védőnődet is fel kell keresned,aki kiállítja a kiskönyvedet,és a beutalókat odaadja,a vérvételre.Vércsoport meghatározásra,illetve vizelet és teljes vérképre.Szerintem ne várj tovább semmiképp hanem minél előbb menj el orvoshoz.

Gratula a babádhoz:)

2007. dec. 3. 17:13
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
akkor jelentkezz be már holnap,mert 11.-ik héten már vérvételre kell menni.na meg védőnőhöz is !
2007. dec. 3. 17:13
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Engem 7 hetesen küldtek vérvételre, fontos a vércsoport meghatározás, és a fertőző betegségek kiszűrése. Mindenképp menj el, hisz 12 hetesen már "kötelező" uh van, érdemes megnézni a babád.

Csinálnak citót is, ami elkerüli a fertőzések kialakulását. És a kiskönyv sem hátrány, így sehol nem kell fizetned.

És 10 hetesen már fogorvoshoz is érdmes menni, sokaknak ilyenkor mennek tönkre a fogai és gyullad be a fogínye.

Énb igazán nem is tudom, hogy miért kell eddig várni az első vizsgálattal, de jobb később, mint soha...

MEnj orvoshoz és védőnőhöz!:-)

2007. dec. 3. 17:37
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Van, aki a pozitív terhességi teszt után azonnal rohan, hogy az orvos is megerősítse, babát vár, Te ehhez képest elég nyugodt vagy, bár túlzásokba sem kell esni. Már éppen ideje, hogy elmenj, én csak az előttem szólókat tudom ismételni. Válassz orvost, menj el a védőnőhöz, a 10. heti vizsgálatról már lemaradtál, de a 12.-et már ne hagyd ki. Vizsgáltasd meg magad és a picit, ami a legfontosabb. Ne halogasd, menj minél hamarabb, ahogy teheted, ha nem magándokihoz akkor sztk-ra, de 1-2 napon belül. Lehet, hogy még egy kis fejmosást is kapsz, túléled, a következőnél na halogasd majd!Sok sikert!
2007. dec. 3. 17:50
 6/10 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem baromi felelőtlen vagy leendő anya létedre!
2007. dec. 3. 18:17
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodj meg, nincs semmi baj, semmi fontosról nem maradtál le. Persze ajánlott hamar menni, de a 12. hétig senki nem harapja le a fejedet. Biztos megvan az oka, miért nem voltál még orvosnál. Jó babavárást!
2007. dec. 3. 18:19
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem az volt a kérdés hogy milyen a leendő anya, hanem az, hogy ,mikor érdemes először nőgyógyászhoz menni?Én 9 hetesen mentem a 2. babámmal, az elsővel 6 hetesen! A 12. hétig, ahogy itt már többen is írták, nem maradsz le semmiről!! Nyugi, de mostmár menj el minnél hamarabb!!!
2007. dec. 3. 20:03
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
A hatodik válaszolónak üzenem: Szerintem Te meg hülye vagy. Nyugodtan ráérsz most elmenni, csak anni alényeg, hogy a 12. hétig lásson először doki.
2007. dec. 3. 20:18
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Az én véleményem, hogy minnél előbb érdemes elmenni, hogy az orvos meg tudja állapitni, hogy méhen belül vagy kívül van a terhesség. Az első vizsgálatnak , Uh-nak ez a célja. Az esetleges méhen kívüli terhesség életveszélyes állapothoz is vezethet, ha időben nem ismerték fel.
2007. dec. 4. 13:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!