Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Válófélben vagyok a férjemtől,...

Válófélben vagyok a férjemtől, és az új páromtól vagyok már 12 hetes babás...Miért félek ilyen nagyon?

Figyelt kérdés
Lassan majd el akarom mondani a munkahelyemen, és rendesen rettegek, hogy megbélyegeznek amiatt, hogy ilyen korán (5 hónapja vagyunk együtt) vállaltam a párommal közös babát, sőt a vezetőség egy része még azt sem tudja, hogy az egyik kollégám az új párom... Félek hogy rosszat mondanak ránk, vagy nem jól kezelik le a dolgot... A másik hogy már van egy 5 éves kislányom, akinek anno bekellett magyaráznom, hogy ne vággyon tesóra, mert a férjem nem akarta, és most nem tudom hogy hogyan és mikor mondjam el hogy tesója lesz, és vajon nem borul e ki miatta, merthogy még azt is igazán szokja, hogy elköltöztünk az apjától( bár vele nem volt olyan jó a viszonya, nem törődött a kislánnyal...) Állandóan ezen idegeskedek...:(
2008. nov. 5. 11:47
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ne aggódj azon,hogy mit szólnak a kollegáid!Közhely,de igaz hogy minden csoda 3 napig tart.Én is egy évben váltam,és házasodtam újra.Aznap költözött hozzám a férjem,amikor az előző elköltözött.Kollegám volt Nekem is,megdöbbentek a többiek amikor megtudták,de ez kb 1 hónapig tartott.Aztán már más szolgáltatott nekik témát.De viszont a kicsire nagyon figyelj,meg fogja viselni a történet az biztos!De ez nem a te hibád!!Törődj vele sokat,és szeretgesd sokat.Ha a párodat nem fogadja el akkor legyetek fokozatosak.Meghát kérdezgesd arról,hogy az apja miket mond neki rólatok,és segíts neki helyrerakni a dolgokat a kis fejében!
2008. nov. 5. 12:13
 2/5 anonim ***** válasza:
89%
Biztos hogy lesznek olyanok akik kibeszélnek a hátad mögött,de nem kell foglalkozni velük,rosszakarók mindig vannak és lesznek is.Szerintem egyenlőre még ne mond el senkinek,ha táppénzre mész úgyis megtudják,utána meg már úgyse hallod miket beszélnek rólad.A lényeg hogy boldog vagy,akartátok ezt a babát,a többi ne érdekeljen.Szerintem a lányod örülni fog a kistestvérnek,kérdezd meg mit szólna ha öcsikéje vagy hugicája születne.Biztos hogy nem mondja hogy nem akar.
2008. nov. 5. 12:16
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Ne foglalkozz más vélemyényével, mindenki le van ejtve! Ne aszerint élj, hogy ki mit szól, a lényeg, hogy neked jó legyen! Akik megszólnának, biztosan rájuk is lehetne mondani valamit, senki sem makulátlan.

A kislányodnak mond el minél előbb, és akkor már nem kell idegeskedned rajt.

2008. nov. 5. 12:17
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

ugyan már! A munkahelyeden is mielőbb igyekezz elmondani! Ha gondoljátok, együtt a pároddal, vagy egyedül! Kezd a főnökkel, hisz a vizsgálatok miatt gondolom tőle kell elkéredzkedned! Szerintem nem muszáj felfedni mindjárt az apuka kilétét is, egyszerre csak egy hír... Bár akár egy füst alatt is, nagyobb meglepi ugyan a kollégáknak, de tényleg így van, minden csoda 3 napig tart! Ezt tudom, az én férjemmel is kollégaként kezdtünk. Ő pont akkor lett előléptetve, amikor mi először találkoztunk melón kívül, persze barátként taliztunk, de összejöttünk. Nekem akkor még volt vőlegényem, de már akkor is kilógott a lába, így meg aztán repült is! Mi is igyekeztünk titkolni a kapcsolatunkat, de mivel kis üzlet volt, nem lehetett sokáig..Mi lebuktunk, így a bejelentés előtt is sejtették már. mert hát együtt érkeztünk be a munkába, és ez feltűnt nekik... Meg a beosztás miatt is muszáj volt elmondani, mert ellentétes műszakban voltunk. De én a helyedben mindenképp előbb a főnöknek kezdeném a vallomást a babáról! Nem érdekes mit mondanak mások, a lényeg, hogy ti kitartsatok egymás mellett, szeressétek egymást! Sajnos rossz szájú kolléga mindig akad!:(

A kislányod még egyszerűbb! Ha már úgyis akart tesót, most kifejezetten örülni fog, hogy mégis lesz neki! Beszélgess vele csak! Nem könnyű neki az biztos! De ha jól érzi magát az új helyzetben, hamarabb megszokja! Beszélgessetek sokat, meg játszatok, ez mind segít neki is, neked is! És ne aggódj sokat, árt a babának!

2008. nov. 5. 14:02
 5/5 anonim ***** válasza:

A kollégáid, ha tesznek is megjegyzést, főleg az irigység fog belőlük beszélni, hogy milyen hamar rendeződött az életed. Mert ugye ez igazán szép fordulat, hogy a válás után nem egyedülálló, keserű anyuka lettél, hanem rögtön nagybetűs családanya! Ez adjon erőt, hogy milyen szerencsés vagy!

Én tavaly váltam el, idén áprilisban házasodtam újra, és most 25 hetes vagyok. Az emberek reakciója: pici csodálkozás aztán irigység ezerrel.... még olyan megjegyzést is kaptam egy kedves ismerősömtől, hát igen, van akinek sikerül az élet. (persze rosszindulatú, irigy hangsúllyal)

2008. nov. 5. 14:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!