Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Újra 3 év gyes, Hallottátok?...

Újra 3 év gyes, Hallottátok? Mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
A mai hírekben volt miszerint visszaállítják a gyest megint 3 évre.
2010. jún. 24. 19:42
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Akkor tehát nem a régi rendszert állítják vissza, hanem a gyes összege mellett lehetőséget biztosítanak, hogy még egy évet otthon maradhass. Én mindenképp bukom a gyes összegét, ha fél évvel korábban szülök, akkor meg nem.
2010. jún. 24. 20:41
 12/18 anonim ***** válasza:
Jó, akinek elég az a 25 ezer körüli összeg 1 hónapra. Mire elég?
2010. jún. 24. 20:58
 13/18 anonim ***** válasza:

Hát sokat nem számít, most nem tudom mennyi a gyes összege de max 25000 Ft... Ha valaki annyiért otthon marad...úgy hogy nincs máshonnan jövedelme...

Én biztos hogy inkább a munkát fogom választani.

2010. jún. 25. 08:10
 14/18 anonim ***** válasza:
Ezzel az a legnagyobb probléma,hogy 2 év után ha dolgozni akarok menni a nagyobbikat csak akkor veszik be bölcsibe ha van munkáltatóim,DE hogy menjek munkát keresni vagy,probaidőre,vagy dolgozni ha azalatt az idő alatt nincs ki vigyázzon a picikémre.A bébisittert nem tudom megfizetni.Szoval egy ördögi kör.Na és ott a másik probléma hogy ha esetleg találsz egy olyan munkáltatót aki ad igazolást hogy nála dolgozol és még vár is rád(nagy szerencse kell hozzá) akkor nem biztos hogy lesz hely bölcsibe.Oviba ugye még nem mehet.Hát nekem ez a problémám vele.És akkor még egy évig üljek otthon ugy hogy nem kapok semmit.Engem ez aggaszt!!!!
2010. jún. 25. 09:12
 15/18 anonim ***** válasza:

Utolsónak.

Hol laksz? Csak mert én ilyesmit soha nem hallottam, hogy kell munk. igazolás, hogy bevegyék a kicsit a bölcsibe. Pécsett élek, itt nincs szó semmi igazolásról. Ha befér, akkor mehet a gyerek, ha nem , nem. Mi több bölcsit is megpályáztunk épp ezért és sikerült is bejutni kettőbe is, így még "válogatni" is tudtunk.

2010. jún. 25. 14:04
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Bár nem az utolsó vagyok, hanem az 1., de itt Pesten mindenhová kell munkáltatói!
2010. jún. 25. 14:09
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Csatlakozom, én is Bp.-en élek és a mi bölcsinkbe is kellett munkáltatói. Állítólag azért van ez így, mivel törvényileg kötelező felvenniük azokat a gyereket, akiknek az anyukájuk vissza akar menni dolgozni a munkahelyére a gyed lejártával. Legalábbis én így hallottam.
2010. jún. 25. 14:27
 18/18 anonim ***** válasza:

9:12-es vagyok Miskolcon lakom.Nos ez van,nem magamtól találtam ki.Kérték!Mivel 3 évre szól a gyes és ez idő alatt otthon kéne lenni a picivel (sajnos ebből nem élünk meg).De akárhány bölcsit kérdeztem mindenhová kellett a munkáltatói sőt a legtöbb helyen igen szép hosszú várólista is van!Ja és szerintem igy szürnek a bölcsödék.Hogy valóban az a pici legyen távol az otthonátol bölcsödei elhelyezésben akiknek a szülei valóban dolgoznak és

nem megszabadulni akarnak a gyerektől mert csak "létszám" miatt szülnek.

2010. jún. 25. 21:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!