Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Egy hónapja volt kb., hogy...

Egy hónapja volt kb., hogy gombát találtak a hüvelyemben. Kaptam rá Canesten belső krémet, ami 3 nap alatt "kimosta", és helyre jött tőle. Legalábbis eddig úgy tünt. Most megint darabos, túrós a hövelyem fala. Megint használjak Canestent?

Figyelt kérdés
Lehet ilyen sürűn ezt használni ? Nekem sosem volt gombám,de most terhesség alatt nagyon érzékeny a hüvelyem.Valaki járt már így, hogy szinte ilyen sürűn visszajött ? Lehet egész 9 hónap alatt ezzel fogok harcolni ?:( Féltem a babám. Külföldön élek (még 3 hétig)elküldték anno a kenetet, de itt nem tenyésztették ki, hogy pontosan tudjuk milyen jellegű elváltozás, csak annyit mondtak, ránézésre, meg lelet alapján is, hogy Thrush, vagyis ilyen lepedék szerű,és tényleg olyan, a hüvelyfalamon tapad rá a fehér, darabos , túró szerű lepedék, ami néha meg zöldes sárga, tehát minta bakteriális is lenne :(! Ami meg viszont érdekes, hogy a PH-m nem ment le savas felé..pedig a gomba savassá teszi.Szóval vmit nem néztek meg jól rajtam.. :(3-4 hét múlva fog már végre az otthoni nődokim megnézni,addig szerintetek várjak, vagy vegyek megint egy Canesten Kombi kúrát !? Segítsetek , köszi ! 18.hetes kismami
2008. nov. 5. 11:27
 1/6 anonim ***** válasza:
Felejtsd el a Canestent, nem jó. Ne várj, menj el akár egy másik dokihoz. A fertőzést ki kell kezelni. Írass fel rá vmi jobb szert.
2008. nov. 5. 11:31
 2/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Ha tudsz menj majd el dokihoz,de addig se aggódj.29 hetes vagyok és nálam folyamatosan elöjön,elmúlik,pedig elötte sose volt ilyen gondom.Kezeljük,de én is agyon aggódóm magam.A doki mindig megnyugtat,hogy a babához nem juthat be!Ha esetleg kinyilna a méhszáj még akkor se lehet gond-ezt pont tegnap kérdeztem meg tőle!

A canestent nem ismerem,nekem a genia92 kúpot mondta.

Ne idegeskej/bár nekem is hiába mondják :-)!/Nem lesz baj!Ez nekünk kellemetlen,de a babát nem bántja!

2008. nov. 5. 11:46
 3/6 anonim ***** válasza:
Én a helyedben vennék még egyet. Bajod nem lesz tőle. Nekem terhesség előtt egyetlen egyszer volt hüvelygombám 18 évesen, amióta terhes vagyok (a 37. hétben vagyok) viszont háromszor előjött. Ez a terhesség negatív velejárói közé tartozik, gyengébb ilyenkor az immunrendszer. A három alkalomból mindháromszor a canesten kombi segített, első alkalommal a doki írt fel egy másik fajta kúpot is, amit egy hétig kellett használnom, de nem segített semmit. A kúra után ugyanolyan folyásom volt, mint előtte, akkor visszamentem és azt mondta, hogy használjak canestent (nekem is krémet és a szájon át szedhető gyógyszert rendelte, egyetlen szemet). Még aznap elkezdtem a kezelést és két nap múlva már semmi bajom sem volt. A következő két alkalommal pedig már eleve úgy kezdte a doki, hogy használjam ismét ugyanazt, ne kísérletezzek mással. Azt mondta, hogy bajom nem lesz tőle, erősebbet nem akar rá még felírni, ha túl gyakran használom, akkor maximum annyi történhet, hogy a gomba már nem reagálna rá olyan jól, mint az első alkalommal és akkor jöhetne az erősebb gyógyszer. Szerencsére a következő két fertőzésnél is bejött, hihetetlenül rövid időn belül segített. A legutolsó a 23. hét környékén volt, azóta sem jött vissza (lekopogom).
2008. nov. 5. 11:47
 4/6 anonim ***** válasza:
Az utolsó hozzászóló vagyok: még annyit hozzáteszek, hogy nekem is mondta a doki azt, amit a 2. válaszoló említ, hogy ne aggódjak, mert amíg a burok nincs megrepedve, addig a babához a fertőzés nem juthat fel, még akkor sem, ha már nyitva lenne a méhszáj. Először furcsállottam is a dolgot, hiszen itt sokan azt írták, hogy ha a méhszáj nyílik már szexelni sem szabad, mert a baba fertőzést kaphat el, ezzel szemben nekem most szülés előtt mind az orvosom, mind a szülésznőm természetes szülésmegindításként javasolja a szexet burokrepedésig, azt mondták, hogy ne féljek, mert a burok védi igazán a babát a fertőzésektől, nem a méhszáj. A gomba a babára már kifejezetten csak szülésnél van negatív hatással, mert akkor kaphatja el, amikor áthalad a szülőcsatornán, épp emiatt adnak antibiotikumot annak, akinek szüléskor mégis lenne bármilyen fertőzése.
2008. nov. 5. 11:53
 5/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem is sürün elöjön elötte is hajlamos voltam rá de most hogy kismama vagyok sokat szenvedek a gombával:(!

Nekem a nögyógyászom azt mondta hogy csak a canesten kenöcsöt használhatom a 12.hétig! Jövöhéten töltöm be utána már remélem hogy lehet kupot is mert ez nem igazán akar használni!

Nekem azt mondta a nögyógyász hogy nem lesz baja a babának mert én is attol féltem hogy esetleg ő is elkaphatja!

Boldog babavárást!

2008. nov. 5. 12:11
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a megnyugtató válaszokat !Tudjátok itt ANgliában, ahol voltam msot fél évet, teljesen más a rendszer, ha már kétszer visszamész akkor néznek meg igazán, kivárták a múltkor is, hogy komolyabb gond legyen, pedig én már az első tünetnél mentem, hogy nézzék meg a folyásom..haza küldtek, hogy egy természetes,aztán mikor már más bajom is lett tőle, akkor végre megnéztek, de akkor is csak a sima körzeti orvos nézett, be, itt nőgyógyász az ritka, és nem is küldenek hozzá ilyen "apró"problémával :( !Szóval, most már ott tartok, hogy addig is e-mailezgetek az otthoni orvosommal,aki így nehezen, de azért tud egy két hasznos, megnyugtató dolgot mondani.Ő még nem válaszolt vissza...azért is kérdezgetlek Titeket!Szóval legszivesebben most hagynm így a dolgokat, hogy mire hazamegyek ki tudják tenyészteni, hogy végre megtudjuk mi is van benne ?De addig az még 3-4 hét, és kezeletlenül meg nem nagyon szeretném hagyni a dolgot, addig is ! Ezért nem tudom mi tévő legyek ! :(
2008. nov. 5. 12:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!