Más is kínlódott a gyomorsavval az első pár hétben?
13 hetes kismama vagyok, kb. a 6. héttől naponta többször is hányok, az elmúlt hétben ez alábbhagyott. Viszont bármit eszek, jön fel a sav. Én úgy olvastam, hogy ez csak az utolsó harmadra jellemző, amikor már a baba nyomja a gyomrot. Amikor hánytam is sokszor csak sav jött. Salvus vizet iszogatom, Renniet eszek esténként, kerülöm a savas dolgokat, de folyamtosan fém íz van a számban. Mit lehet ezzel kezdeni?
Köszönöm a segítséget.
Bár még "csak" 15 hetes vagyok, így csak az eddigiekről tudok nyilatkozni.
A terhesség elött is szenvedtem ezzel, napi szinten kellett 1 gyógyszert szednem, savlekötőt.
Amint megtudtuk a babát, nem szedhettem. Na én azóta szenvedek. Bármit eszek, iszok, érzem, hogy marja a torkom. De ez a jobbik eset.
Eddig a Rennie-t szopogattam rá, de nekem az semmit nem ért kb. Amíg a számban volt addig jó volt, de utána mintha be sem vettem volna.
Múlt héten történt az eset, ültem az irodában, olyan szinten begörcsölt a gyomrom a savtól, összegörnyedtem. Mérhetetlen fájdalom volt. Bevettem egy Rennie-t, nem használt. Átvonszoltam magam a gyógyszertárba, ami kb 1 perc sétára van, na ez volt vagy 5perc. A gyógyszertárosnak könnyek között mondtam el mi a bajom.
Gaviscon szirupot kaptam rá. Végeztem, kijöttem a gyógyszertárból, előtte volt egy pad, le kellett ülnöm, majdnem elájultam a fájdalomól. Elkezdtem hányni (vagy úgy 20-25 ember előtt, alig volt gáz) kijött a gyomorsav, nem kis adag. Utána megkönnyebbültem. Az irodában megittam kicsitt több mint az előírt mennyiséget a Gavisconból, 10perc múlva semmi bajom nem volt. Azóta is ezt használom :)
Mellette a Salvus víz. Így már ki lehet bírni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!