Tudom, hogy nagyon kényes téma, de mégis megkérdezem. Nagydolog-probléma?
Akik érzékenyek ilyesmire, kérem, ne is olvassák el a kérdésemet, tanácsot szeretnék kérni, nem fújolást.
Szóval a problémám: 11 hetes terhes vagyok, engem is elért a székrekedés, de máshogy, mint gondoltam volna. Már 2-3 hete figyelem, és törvényszerű a dolog. 2-3-4 napig egyáltalán nincs székletem, de nem okoz kellemetlenséget, feszülést, meg is feledkezem róla. Ezek után hirtelen jön az ihlet, teljesen normális a dolog, nem okoz gondot. Rá kb. 20-30 percre pedig rámjön egy iszonyatos hascsikarás és vízszerű, habos hasmenésem van, utána sokáig fáj a gyomrom, enyhe hányingerem is van. Ha ennek vége, indul elölről a kör, és mindig ugyanebben a sorrendben. Kérdeztem a háziorvost, nem nagyon tudott mit mondani, adott Normaflore-t és aktív szenet. A nőgyógyászom pedig szabin van 2 hétig.
Nektek volt ilyen gondotok? Mivel kezeltézek?
Köszönöm a válaszokat!
Habos? Sosem hallottam ilyet
Szerintem menj el a haziorvosodhoz
Magnézium szerintem csak hasmenést okoz, a vas szokott szorulást.
Nem szedsz olyan vitamint, amiben "tejakármi" van segédanyagként?
Aztán még ezt találtam: "A széklet állaga habos, híg és világos, ha a szénhidrát-emésztés problémája miatt túl sok keményítő van benne, rendszerint hasnyálmirigy-problémára utal. A keményítőt emészteni kezdő bélbaktériumok miatt az ilyen széklet szaga erősebb a megszokottnál, s hígabb is." ( [link]
Bár elvileg a székrekedés nem tünet, de ha nem hat a szén és Normaflore, lehet, hogy valami mást sem emésztesz. Akár keményítőt, mint itt írják, bár szerintem az puffadással is járna a hasmenés mellett. De azzal rosszat biztos nem teszel, ha kísérletképp kipróbálod pár napig - bár nem egyszerű tejfehérje-érzékenység mellett -, hogy alacsony keményítőtartalmú ételeket eszel. Pl. hús, hal, tojás, zöld leveles zöldségek, uborka, cukkini és más tökfélék, gomba... de még találhatsz a neten ötleteket, és hát csupa egészséges dolog. A keményítő vagy valamilyen fajta cukor intoleranciát egyébként terheléses vérvétellel lehet kizárni (gasztroenterológia, akár drága magánban).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!