Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lehet hogy terhes vagyok, de...

Lehet hogy terhes vagyok, de erős görcsökkel? Ilyen lehet?

Figyelt kérdés
A neten utánaolvastam és több jel is arra utalhat, hogy teherbe estem... 5 nap múlva kéne megjönnie, mindig pontosan szokott megjönni, de most a nem várt előtt 1 héttel kezdtem pecsételni és olyan érzésem volt, mintha megakarna jönni, +puffadás.. stb stb.. ma meg konkrétan olyan, mint mikor megjön... van kevés vérzés, +hasmenés, és erős görcsök.... nagyon fáj, máskor mindig gyógyszer szedek rá, hogy ki tudjam bírni... de mivel most esélyes a terhesség, mit vehetnék be rá? És ugye jól gondolom, hogy minden szervezet más és attól hogy sokaknak csak enyhe görcsökkel jár, nekem lehetnek erősek is a görcsök, mint menstruációkor?

2018. okt. 10. 10:23
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
83%
Mivel vérzel, inkább az a valószínű, hogy nem vagy terhes. (Ha előtte elkezdtél pecsételni, az progeszteron hiányra utalhat, ennek is utána olvashatsz.) De ha mégis beleesel az egy ezrelékbe is bevehetsz egy nospát, aztán menj le egy drogériába és vegyél egy tesztet. Ha pozitív, irány a doki, mert nem normális terhesen ennyire görcsölni, vérezni meg pláne. Ha negatív, akkor később irány doki, hátha olyan oka van az erős tüneteknek, amin lehet segíteni. A koraterhes tünetek (hányinger, hasmenés, enyhébb görcsök, puffadás, étvágy és hasonlók) pontosan megegyeznek a menzesz előtti tünetekkel, szóval csak a tesztre tudsz alapozni.
2018. okt. 10. 10:36
 2/19 anonim ***** válasza:
83%

Az az első és legfontosabb jel, hogy késik a vérzés.

Neked nem hogy késik, de már szinte meg is jött.

A hasmenés nem terhestünet. Nem terhesség ez.

2018. okt. 10. 10:37
 3/19 anonim ***** válasza:
82%
Ha nem jön meg öt nap múlva, akkor vegyél tesztet, de úgy látszik neked máris megjön nem értem ebből hogy szűröd le, hogy terhes vagy?
2018. okt. 10. 10:42
 4/19 anonim ***** válasza:
81%
Nem vagy terhes.
2018. okt. 10. 10:51
 5/19 anonim ***** válasza:
84%

"olvasgattam a neten és azok alapján terhes vagyok"

Ez a legnagyobb hiba amit nők tucatjai elkövetnek napi szinten. Ami biztos: a koraterhes és a premens tünetek megegyeznek tehát NINCS biztos jel ami alapján te eldöntöd hogy terhes vagy vagy megjön.

Plusz a hasmenés meg a vérzés és nagy görcsök minden, csak nem terhestünet.

2018. okt. 10. 10:54
 6/19 anonim ***** válasza:
77%

Hát én nem értem, hogy te ebből miért következtetsz terhességre?

Bennem ilyen esetben fel sem merült és nem is merülne fel soha.

Úgy tűnik korábban volt peteérésed és előbb jön meg. Ennyi.

Egyébként is rosszul gondolod, ugyanis ha terhes is valaki, akkor egyáltalán nem oké az erős görcsölés. Enyhe belefér, sokan tapasztaltuk. De erős? Az nincs rendben.

De ennyire ne akard magadnak bemagyarázni a terhességet.

2018. okt. 10. 11:31
 7/19 A kérdező kommentje:

Nagyon okosok vagyok, köszi. Annyi az egész, hogy felléptek az eddigiektől eltérő tüneteim az elmúlt napokban. Utánaolvasgattam és mind megegyezik a terhesség korai tüneteivel... ráadásul mindig pontosan jön meg, most megy napokkal azelőtt? Nagyon érdekes... "A terhesség első tünetei nagyon hasonlítanak a menstruáció előtti időszakban tapasztaltakra, a premenstruációs szindrómára (PMS), így összetéveszthetők egymással, nem ismerhető fel egyből a terhesség." "Kb. 12 nappal a megtermékenyítés után a megtermékenyített petesejt (zigóta) beágyazódik a méhfalba. Ekkor jelentkezhet a terhességet jelző első, legkorábbi tünet, a pecsételő vérzés és a görcsök. Ezek a görcsök hasonlítanak a menstruációs görcsökhöz, bár enyhébbek annál, mégis vannak nők, akik a menstruációs vérzésük kezdetével tévesztik össze a jelentkező vérzést."

A gyengébb görcsök miatt volt a kérdésem.. mert az enyémek nem gyengék, ahogy a menstruációs görcseim sem szoktak azok lenni.... De olyat is hallottam, akiknek úgy görcsölt, mint máskor szokott, de kérdésem az.. hogy volt-e olyan, akinek erősek voltak és mégis terhes volt.

2018. okt. 10. 11:42
 8/19 A kérdező kommentje:
Ja még annyi, hogy pont hogy hamarabb szoktak jelentkezni ezek a tünetek a terhes nőknél, ahogy nálam is jelentkezik, emiatt is gondoltam rá, hiszen nekem még sosem volt így.
2018. okt. 10. 11:43
 9/19 anonim ***** válasza:
62%

Ha ennyire pro vagy a témában akkor nem értem a kérdést.......de tessék hogy örülj:

Gratulálok, kismama!

2018. okt. 10. 11:50
 10/19 anonim ***** válasza:
70%

B@s.zod ha ilyen okos vagy, akkor minek kérdezgetsz itt? Hiszen te teszt nélkül is eldöntötted, hogy terhes vagy, hiszen olvastad a neten. Azt a titkot azért elárulom, hogy ha tünetek vannak, akkor már a teszt is kimutatja.

De akkor tessék itt egy válasz neked:

Nem, nem volt ilyenem. Nem görcsöltem, nem véreztem és minden pms tünetem is kimaradt. Aztán mégis véreztem... hematóma miatt.

2018. okt. 10. 11:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!