Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyi a táppénz összege...

Mennyi a táppénz összege terhesség alatt?

Figyelt kérdés

Veszélyes munkahelyen dolgozok (egészségügyi laborban széklettel, vérrel, vizelettel, vegyszerekkel).

Úgy tudom, ahogy kiderül a terhesség, egyből táppénzre küldenek (nem tudnak biztosítani fertőzésmentes munkakört).

Ilyenkor mennyi a táppénz összege? Ugyanúgy, mint máskor, a fizu 60%-a?

2018. szept. 30. 20:15
 1/6 anonim ***** válasza:

2 eves munkaviszony után 60% alatta 50%.

Sok nincs a kettő között anyagilag...

2018. szept. 30. 20:27
 2/6 anonim ***** válasza:
75%

Laboros kismamaként én még 24 órás ügyeletet is adtam. Nem kell táppénzre menni, adminisztratív munkát kellene biztosítaniuk, hogy mintához se kelljen érned.

Én csak bizonyos reszortokba nem voltam hajlandó menni... a többit simán csináltam, csak jobban odafigyeltem.

Pl vizelet-széklet laborba nem mentem, liquort nem voltam hajlandó kinyitni és leszámolni, az esetleges meningitis miatt. És a nagyon talpalós rohangálós helyeknél is kértem, hogy oda ne osszanak be.

Végül 16 hetesen jöttem el táppénzre, de nem önszántamból. Hanem mert nehéz, problémás terhességem van. Ha rajtam múlna még most is dolgoznék.

28 hkm

2018. szept. 30. 21:13
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem tudnak megfelelő munkát biztosítani, akkor nem küldhetnek elvileg táppénzre. Távolléti díjként az alapfizetésed járhat. Ennek mindenképpen nézz utána pontosan, sokan nem tudnak róla, a munkáltatók meg elsumákolják.
2018. szept. 30. 21:20
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Távolléti díjként az alapfizetésed járhat.

NE keverjük. Alapbér jár. A távolléti más.

2018. szept. 30. 21:56
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors válaszokat!

A laborban mondták a többiek, hogy ilyenkor elküldenek táppénzre, adminisztratív munkára sem raknak át.

De akkor utána fogok nézni pontosan.

2018. okt. 1. 16:25
 6/6 anonim ***** válasza:

Ugyanúgy mint máskor. Az egészségbiztosító nem tesz külömbséget nátha, törés és terhesség között.

Kórházi és nem kórházi van. A kórházi csak 50%-os. Van úti üzemi baleset és üzembi baleset 90 és 100%-os, valamint foglalkozás körében elszenvedett megbetegedés. De egyéb külömbség nincs.

2018. okt. 23. 12:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!