Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 30 hetesen nem késő orvost...

30 hetesen nem késő orvost keresni, Uzsokiban szülnék, de csak beutalóval mehetek, viszont azt nem tudom honnan kérjek, vagy időpontot kell kérni?

Figyelt kérdés

Terhesgondozásra a közeli rendelőintézetbe jártam. Nem volt fogadott orvosom mert nagyon drágák és nem tudom most megengedni ezt. Viszont most kiderült hogy egészségügyi dolog miatt jobb lenne ha császárral szülnék. A problémám nem nőgyógyászati,hanem neurológiai. A döntést a neurológusom rám bízta(nem is írt szakvéleményt), de én nem szeretnék kockáztatni. Ezért szeretnék programozott császárt. Eddig ugye úgy volt hogy természetesen úton szülnék és azért nem járok külön orvoshoz (elég volt a neurológust fizetnem).

Amúgy közigazgatásilag az Uzsokihoz tartozom. Az Uzsoki honlapján úgy van írva a nőgyógyászati ambulanciához hogy csak beutalóval. Ez most pontosan mit jelent. Nincs időpont-kérés feltüntetve. Most egy házi orvost vagy a helyi nőgyógyászt kérjem meg hogy írjon beutalót? De akkor az nem választott orvos.

2018. szept. 27. 17:54
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Na jó, én már ma kikészültem, mert közben száz dolgot is írok és nézek, de akkor ezt most pontosan leírom hogy ne legyek félreérthető.

"Amennyiben szülészeti indikáció nincsen természetes úton szülhet."

Na erre mondta hogy a többi a nőgyógyászon múlik, a végső döntés.

Még annyi hogy hpv-vel kezeltek egy éve, nemi szemölcsömet le kellett műteni. Sajnos a vírus évekig ott van a szervezetben, sokszor már gyerekeknél is. Sőt, terhes hpv-s anya átadhatja gyerekének is. Annyi hogy jelenleg nem jött ki újabb szemölcs (nyilván nem is vágyom rá). Ezért ez sem lenne egy tökéletes indok.

2018. szept. 27. 20:11
 12/17 anonim ***** válasza:

Igazából az van amit a 2. válaszoló ír. Itt igazából nem is a magándoki fogadása a lényeg. Felőlem az ügyeletes orvos is megcsinálhatja.

Igen ezt eddig is értettük. De papír nélkül ügyeletes doki nem fog kérésre császározni. Szülészorvos meg nem fog elvállalni 30. hét után.

2018. szept. 27. 20:12
 13/17 A kérdező kommentje:
Másik neurológusra gondoltam én is, csak ugye ehhez a dokihoz már évek óta járok,így az új orvos nem vállalna talán amiatt mert nem ismeri a beteg anamnézist. Ebben az esetben akkor arról lenne szó, hogy másik szakvéleményt is megkapok.
2018. szept. 27. 20:13
 14/17 A kérdező kommentje:
Igen, én is úgy gondolom hogy nem fogadnak már, én sem gondoltam hogy a neurológusom ezt fogja mondani. Igazán meglepett a válasza és ezért is merült fel bennem a kétely, kérdés. Nyilván én sem úgy gondolom hogy 30 hetesen engem tárt karokkal fogadna akár egy magándoki.
2018. szept. 27. 20:16
 15/17 anonim ***** válasza:
Igazából neked inkább támogatják a természetes szülést, talán egyszerűbb lenne, akkor kihagyni a császárt, egyébként van az a pénz, hogy 30 hetesen is elvállaljon valaki és meg is császározzon.
2018. szept. 27. 21:14
 16/17 A kérdező kommentje:
Nekem viszont nincs az a pénz azért amit ki tudnék fizetni, akkor marad a természetes. Csak attól függetlenül hogy mit mondott a neurológusom a szülés epilepszia-fokozó. Szakirodalom is írja. Mégha kicsi is rá az esély, lehet orvosom praxisában nem volt még ilyen. Attól meg félek ha a gyerek pl. a szülőcsatornában lesz,nekem rohamom lesz akkor meg teljesen összehúzza az izmokat a roham.
2018. szept. 27. 21:32
 17/17 A kérdező kommentje:
"pontosabban roham-fokozó."
2018. szept. 27. 21:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.