6. Héten kevés vérzés hasi görcs normális?
Vagy akár a gyerekkel semmi baj, csak az anya progreszteron hiányos. Ez meg nem befolyásolja a gyereket. Amelyiknek baja lenne, az se gyógyszertől, se fekvéstől nem marad meg.
De a sok degenerálttal egyet értek, itt is az élő példa.
10-es, ne haragudj, te nem vagy észnél. Amelyik gyerek ilyen kis terhességnél (sőt akár később is) elmenne, azt nem lehet "erőnek erejével sem bent tartani" sajnos vagy nem sajnos. Nagyon sok kismama kap magzatmegtartó hormont, mert az ő hormonjai nincsenek a topon. Minden orvos elmondja, hogy ha a gyereknek valami genetikai degenerációja van, akkor ettől még elvetél a kismama. Ugyanígy van ez a fekvéssel is, ha már nagy a gond feküdhetsz te akármennyit, akkor is meghal a baba.
Örülj neki, ha annyira szerencsés vagy, hogy a te terhességeddel nem volt semmi gond, de hidd el, bőven vannak olyanok, akiknél komplikáció lép fel, és mégsem lesz degenerált a gyerek...
Én nem görcsöltem, de véreztem kicsit a 7. héten. Nem friss piros vér volt, hanem barnás. Elmentem ügyeletre, ultrahanggal megállapították, hogy egy hematoma (vérömleny) van a méhemben a petezsák mellett, az ürült a vérzéssel. A baba szerencsére rendben volt. Kímelnem kellett magam, nem sportolhattam, nem emelhettem, stb, és kaptam gyógyszereket, hogy hamarabb felszívódjon a hematoma, a 12. heti ultrahangon már nem is látták. De pl dolgozni elmentem minden nap (irodai munka, 40 percnyire tömegközlekedéssel).
Azóta sem véreztem, már 16 hetes vagyok. Szóval nálam jól alakult, nem volt se vetélés, se kórház, se ágynyugalom, de örülök, hogy elmentem orvoshoz és kiderült, mi okozza. Ne pánikolj, de mindenkepp menj el orvoshoz. Engem főleg a görcsölés aggasztana.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!