Veszélyeztetett terhes vagyok, kirúghatnak?
6-os vagyok
Nem tudom de elvileg nem úgy van, hogy az első 15 nap táppénzt a cég fizeti és a többit már az ,,államtól" kapod?
Valamilyen táppénz úgy is járni fog neked, de sajnos tapasztalatom nincs ebben.
Ha szándékosan olyan munkát kapsz ami veszélyeztet téged akkor valószínűleg nem fognak ,,megtartani" inkább arra játszanak, hogy te menj el.Írasd ki magad.Nyilván a baba az első, de előtte ha itt nem kapsz megnyugtató választ (olyantól aki ebben a cipőben járt )valami hivatalos helyen járj ennek utána.
Kívánom a legjobbakat!
Mi a veszélyeztetettség alapja, mit mondott a nőgyógyász?
(Mert vannak piti okok, amik papíron veszélyeztetetté tesznek, de lehet vele dolgozni, illetve komolyak.)
Ti nem bírtok olvasni?
2010. március tól 8 évig dolgoztam folyamatosan!!!!
2018.06.25én megszűnt a munkaviszonyom!!!
2018.07.03an már másik munkába álltam!!
Tervezett gyerek volt nem felelőtlenül, áprilisba lettem terhes akkor még volt egy 8 éve tartó munkaviszonyom!!!!
Kérdező, ha kirúg, perelj és EBH. Indoklás nélkül küldhet el, de nem ok nélkül, perben neki kell bizonyítania, hogy nem a terhesség és a tp miatt küldött el. Ugyanis nem csak az mt-t, de az esélyegyenlőségi tb egyenlő bánásmódra való előírásait is be kell tartania. Az pedig egyértelműen leírja, hogy betegség, várandósság miatt nem küldhet el. Muszáj lesz per esetén munkáddal összefüggő okot bizonyítani.
Ilyen ügyekben elég gyorsak a bíróságok.
A lepontozóknak előre üzenem, tudok hozni jogeseteket, többet is...
táppénzt fogsz kapni, mivel előtte volt munkaviszonyod.
Ha kirúg, azt tudod csinálni, hogy nem rögtön mész álláskeresésire, hanem úgy, hogy a szülés napján biztosított legyél ily módon, akkor fog járni a csed és a gyed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!