Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van valami jó tippetek fejfájá...

Van valami jó tippetek fejfájásra?

Figyelt kérdés

12 hetes kismama vagyok és napok óta fáj a fejem. Tegnap már annyira lüktetve fájt, hogy nem bírtam, paracetamolt kellett bevennem, pedig nagyon nem akarom a baba miatt.

Van esetleg valami jól bevált ötletetek?

( Borsmenta olaj, hideg borogatás nem hat semmit sajnos)

Elöre is köszi nektek

2018. szept. 11. 07:48
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
köszönöm utolsó :) megnézem öket :)
2018. szept. 11. 08:18
 12/22 anonim ***** válasza:
91%
Magnézium is segíthet. De nem akkor, amikor fáj, hanem már reggel vedd be az adagot. Megelőzi a fejfájást.
2018. szept. 11. 08:37
 13/22 anonim ***** válasza:
91%
Paracetamolt vehetsz be. Nem karosabb, mint a fejfajas miatti stressz , amivel a babat is stresszeled.
2018. szept. 11. 08:42
 14/22 anonim ***** válasza:
93%
A koffein akkor hat, ha van mellette egyéb. Szóval fokozza a fájdalomcsillapítók hatását. Vagy akkor jó ha a fájdalmat koffeinhiany idézi elő. Egyébként beválhat a kávéba citromlé is. :)
2018. szept. 11. 08:46
 15/22 A kérdező kommentje:
huuu utolsó: már a gondolattól a hányingerem lett :) Mondjuk ez manapság sokszor elöfordul, de hogy kávé citromlével... beleborzongok :D :D Köszönöm a sok tippet :)
2018. szept. 11. 09:25
 16/22 anonim ***** válasza:
91%

Paracetamol :) ha már elviselhetetlen, nem kell szenvedni. Már algopyrint is szedhetsz, az első és utolsó 12 hétben nem javasolt csak.

Egyébként nekem tarkóra tett meleg borogatás volt, mikor segített. Ha mégse, jött a gyógyszer. Amúgy tarkó felett fájt terhesen de hetekig. :/

2018. szept. 11. 09:42
 17/22 anonim ***** válasza:
84%
Egyèl egy kis èdeset hátha az segît ..
2018. szept. 11. 09:42
 18/22 anonim ***** válasza:
91%
Ha alacsony vérnyomástól fáj a fejed, akkor tényleg segíthet a kávé és cukor és só és akár a vörösbor és kóla... Ha magastól, akkor mindez nem jó ötlet. Ha fázékony, aluszékony vagy, akkor gyanúsabb az alacsony.
2018. szept. 11. 10:20
 19/22 anonim ***** válasza:

Paracetamolt nyugodtan vehetsz be, ahogy írták már. Ne aggódj miatta.

Bár nekem az aztán nem hat csak nagyon gyenge fejfájás esetén. Arra meg nem veszek be gyógyszert most. Az én dokim alkalmanként engedélyezte a cataflamot is. Utána olvastam millió helyen és valóban nem tiltott (bár sok nőgyógyász tiltja még itthon, de egyre több gyógyszerész és nőgyógyász szerint nem okoz gondot). Viszont mindenképp egyeztetni érdemes a dokiddal mielőtt beveszed.

Én hajlamos vagyok nagyon erős migrénekre. Az első trimeszterben közepesen erősekkel megúsztam. Panadol szinte sosem hatott.

Aztán rákérdeztem a dokimnál hogy mit szedhetek ha nagyon nem bírnám. És ő mondta hogy most már (akkor voltam 17 hetes) egy egy cataflamot is bevehetek ha nagyon rossz a helyzet. És milyen jó, hogy megkérdeztem, mert rá 3 hétre jött is egy igazán erős migrén.

Persze nyilván engedélyezve van, vagy sem, nem akartam bevenni semmit, pláne a cataflamot nem. De mikor már 20 órája mozdulni nem bírtam a migréntől, és szintén 20-dik órája még a vizet is kihánytam, olyan erős volt a fájdalom. Na akkor feladtam.. és bevettem egy szem cataflamot. Megváltás volt!

Biztos le leszek pontozva, mert sok doki tiltja a mai napig. De én bízom a sajátomban, és ettől még én sem kezdek el levél számra cataflamot enni.

2018. szept. 11. 11:35
 20/22 anonim ***** válasza:
Én paracetamol érzékeny vagyok. Nekem engedélyezték az algoflex fortét, ha nem levélszámra eszem. Eddig 2db kellett, lassan 17 hetesen.
2018. szept. 11. 12:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!