27 hetesen 4 kg hízás. Sok?
Dehogy sok! Annak kb a fele a baba és a hozzátartozó dolgok.
Én 25 hetes vagy, +2kg-val, na de én 10 kg felesleggel kezdtem. Szóval nekem könnyű nem hízni.
Egyaltalan nem sok, sot, a testalkatodhoz kepest meg tobb is lehetne vagy ket kiloval... alacsony a BMI-d, zsirt is kellene felszedned.
En hasonlo alkatu vagyok (magasabb es sulyban kicsivel tobb, de a bmi-nk kb egyforma), vekony voltam vilag eletemben es soha nem erdekelt senkit, hogy mennyit hizom terhesseg alatt. Sot, amikor az egyik gyerekkel tiz kilo lett a vege, akkor azt mondta a dokim, hogy ez keves lett, sovany vagyok, nincs rajtam zsir.
Igaza volt, szules utan par hettel ugy neztem ki, mint egy versenyagar.
Most pl 31 hetesen 8 kilonal jarok, siman lesz 12-13 kilo a vegere es az egyaltalan nem sok, semmi nem fog abbol rajtam maradni, de legalabb nem megyek majd a kiindulo sulyom ala...
(Amugy el ne hidd mar, hogy mindenki fogy, vagy alig hizik par kilot a 40 het alatt. Az, hogy itt ki mit ir nem jo arra, hogy ilyen kovetkeztetest vonj le. Vagy csak az ir, aki erre buszke, a tobbiek meg nem mernek mert manapsag “ciki” hizni terhesen, vagy a fele kamu.
Eleve a fogyashoz kell am sulyfelesleg is, a te sulyodbol nagyon nem lenne jo fogyni, sor, veszelyes lenne neked is es a babanak is.
Nem azt mondom, hogy 25-30 kilot felszedni szuper, de senkinek nem kellene rosszulereznie magat azert, mert normal testalkatra hizni mer terhesen 10-15 kilot. Ez csak valami agyament trend, elvaras.
Inkabb figyeljen oda az ember akkor, amig nem terhes, ha ennyire fontos a testsulya.
Ha a valodi kepet akarod latni, akkor nezz korul a terhesgondozason es lathatod, hogy igenis gombolyodni kezd a legtobb kismama felido utan. Es ez igy is van jol...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!