Kinek mikortol tuntek el a terhessegi tunetei? Kicsit aggodok 13 hetes kismama vagyok! Hirtelen eltunt minden tunet!
A 12. héttől a méhlepény átveszi a progeszteron termelést, ez az oka, hogy ilyenkor enyhülnek, vagy el is múlnak a terhességi tünetek.
Gond akkor van, ha ez a 8-9. hét körül múlik el, ilyenkor a progeszteron hiàny okoz bajt. Szerencsére ezen ti màr túlhaladtatok. :)
Nem sok kell, hogy megmozduljon (èrezhetően), és eljön az az időszak, mikor tudod, hogy minden OK, mert vidáman ficánkol. Addig türelem!
Ne aggódj teljesen normális. De ha kétségbe vagy esve akkor menj el a dokidhoz és nézesd meg magatokat.
Nekem kb a 14hét körül kezdett elmulni. Akkor mar nem volt egesz nap hányingerem csak 1-2x. A mellfeszülés egyik naprol a másikra elmult.
Na ácsi ácsi. A szakirodalom leírja a valós okát a dolgoknak és ha olvasod, abból megtudod, hogy a 12-14. hetek között átveszi a baba táplálását a méhlepény a sárgatest helyett, ezért múlnak az első harmad tünetei.
A tapasztalatok meg szart sem érnek mivel van akinél valóban vetélés van de legtöbbeknél nem. Szóval ha csak tapasztalatokat akarsz az nem ér semmit mert nem tudod továbbra sem hogy akkor most veled mi van. De ha elolvasod a dolog biológiai hátterét akkor megnyugszol hogy ez a terhesség rendje. Más nők szervezetét SOHA nem tükrözzük a sajátunkra mert értelmetlen.
Akkor meddig szeretned, hogy tartson?
A 40. hetig??
Jo esetben a 12. het utan enyhulnek/elmulnak a tunetek.
En 11 hetes vagyok, de mar kb. egy hete enyhebb, bar hullamzo, vannak rosszabb orak/estek/napok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!