Szerintetek a 15. hét végén elképzelhető már, hogy megmozdul a baba?
Remélem,nem baj van,ezért kérdezem,nagyon aggódok. Nem tudom,azt érezhetem-e, hogy elkezdett mozogni a baba.
Olvastam,hogy a kismamák általában hogyan érzik ezt meg.
De nekem ezzel ellentétben ugyanolyan érzésem van,mint amikor beágyazódás után kereste a helyet az embrió. Enyhe görcsöt és szúrásokat érzek a bal petefészkemnél.
Van közöttetek olyan kismama,akinek ugyanez volt az érzése,ahogy a baba megmozdult?
Nem. En azt nem ereztem hogy keresi a helyét a baba, szoval nem tudom az milyen. A mozgasa inkabb kellemes, nem szúrás es nem gorcs. Mintha apro buborek csikizne.
A 15.het amugy meg lehetne is jo, de nekem 19.heten volt erezheto. Biztos van akinek ilyen koran.
Első baba, mellső fali lepénnyel... mindenki mondta, hogy "oooo hát akkor jó sokára fogod érezni". Ehhezképest a 14. hét óta érzem. Az elején olyan volt, mintha belülről simogattak volna. De akkor még csak alig napjában egyszer kétszer éreztem.
Amit te érzel az nem mozgás. Mint ahogy korábban sem érezhetted, hogy keresi a helyét az embrió. Hiszen beágyazódott, ott volt a helye.
Ettől függetlenül 15. héten már akár érezhetnéd is. De annak nincs köze a petefészkedhez, meg görcsökhöz.
Szerintem te a méhszalagok nyúlását érzed.
Igen valószínűleg ezt érzed. Nyúlnak a szalagok, tágul a méh. Énis éreztem szúrkálásokat meg én feszülés éreztem a 15-dik héttől még most is néha.
Mellső fali a lepény, nekem is mindenki azt mondta kesőbb fogom megérezni a mozgást (első baba) 16hetesen éreztem már ilyen pukkanásszerűségeket, 17hetesen pedig kifejezetten kis rugásokat.
Lassan te is fogod érezni, mikor este lefekszel majd jobban figyelj, napkozben nehezebb észrevenni ha teszed a dolgaid. :)
19hkm
En ereztem a 15-16. Het korul az elsot es a vedono is azt mondta lehetseges :) mondjuk vekony voltam az elejen nagyon.
Kesobb,mikor ugyanazt ereztem erosebben tudtam,hogy az volt az is.
Nem szurkalas volt,ahhoz hasonlitanam,mikor megerolteted a kezed es mozog benne az ideg vagy nem tudom 😄 de semmikepp nem szuro,kellemetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!