Volt aki csak az utolsó hónapra lett diabéteszes? Mit kellett változtatni?
Nekem nem volt terhelésem és az elejétől diétázom IR miatt.
Most voltam az utolsó vérvételen és az éhgyomri cukrom csak 3,1 volt.
Otthon mérem így tudom, hogy étkezés után diétával egyre rosszabb, 7,3-7,7 között van, néha a 8-at is eléri. Illetve reggel van hogy nagyon leesik.
Este megyek dokihoz, nyilván megbeszéljük, csak kíváncsi vagyok járt e más is így és kellett e inzulin így a végére?
Hízás nem vészes 4-5kg eddig, a baba mindig kicsit nagyobb, nem tudom most mekkora lesz, mert félek hogy óriás.
35+6 vagyok ma
Szinte minden főétkezés után ennyi. Pl most a reggelinél 4,9 előtte, 7,7 utána.
Két kisebb szelet rozskenyér, vajkrémmel, 1-1 szelet sajttal és 2 paradicsom. 1 pohár natúr tea és kávé 1,5 dl mandulatejjel (utálom a kávét csak rettentő alacsony a vérnyomásom így ezt javasolták, de a tej nem ajánlott reggel)
Nekem a tejtől és a paradicsomból ugrik meg a cukrom (érdekes... a gyümölcstől meg szépen a helyén marad). Próbáld meg ezeket reggel kiiktatni, meg ahogy az előző hozzászóló is irta: csak lassú felszívódású ch-t fogyassz főétkezésre.
Írd majd meg mit mondott a dokid, de szerintem erre a kis időre (főleg, ha a pici egészséges) akkor nem kezdenek el inzulinozni, max előbb befektetnek megfigyelésre.
A 36. héten elküldtek cukorprofilra, az egyik értèk 8,2 lett, egyből 180ch diètát és napi 3x1 egység inzulint írtak elő.
9kg-ot híztam, a kiírt napon indították a szülést. A baba 54cm és 3650g lett, pedig végig 2 héttel nagyobbnak mondták
Köszi a tanácsokat! Igazéból nem mindig rossz a cukrom. Főleg a reggeli étkezés után csak. A többinél határérték 6,9-7 nagyon max 7,2, de csak kb heti egyszer.
Valahogy akkor a reggelit kellene még megoldanom. Este írok még mit mondott a doki. Védőnő szerint nem gáz, ennyi időre nincs értelme az inzulinnak.
#5 vagyok
Nekem is még a diabetológus is azt mondta, hogy az ég világon semmi értelme ennek az 1-1 egység inzulinnak, de ez a protokoll és kész, fel kell írni
1 egység inzulin? Az olyan, mintha semmit nem adnál.
Kérdező, próbálj meg reggelire kevesebb szénhidrátot enni. Ne egyél két szelet kenyeret, csak egyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!