Miskolci Semmelweis kórházba "hogy működik"a vajúdás?
Én március végén szültem ott.
Nekem elfolyt a magzatvizem, és ezért egyből rámrakták az nst-t. Sajnos onnantól kezdve már nem állhattam fel, még pisilni sem......ágytálazás volt. Nem volt szörnyű, sőt imádtam. A fájásoknál külön kértem is a férjemet, hogy rakja alám, mert nagyon kényelmes volt, hogy megemelte a csípőmet. A tolófájásoknál is az ágytálért rimánkodtam. Nevettek is, hogy az ágytálba akarom megszülni a babám. No ez nem ide tartozott, csak leírtam. Nagyon rossz volt, hogy nem mozoghattam vajúdás közben, sőt még az oldalamra se nagyon fordulhattam, mert akkor elmozdultak az nst tappancsok. Nagy könnyebbség lett volna egy kis séta.
Egyébként úgy van,ahogy az első válaszoló írta. A vajúdóágyat alakítják át szülőággyá. Pici, aranyos kis szobák vannak. Viszont én egész éjszaka ott feküdtem, és az ajtó nyitva volt. 3 anyuka is megszült ez idő alatt. Cidriztem rendesen, mert egyik jobban jajgatott, mint a másik. Nem volt túl jó végighallgatni. Viszont amikor felsírtak a babák, az nagy élmény volt. Ja és az asztal alatt láttam egy nagy labdát. Zuhanyozni nem tudom lehet e vajúdás alatt, mert én igazából csak azt az egy zuhanyzót láttam, amit akkor kellet használni,amikor felvettek a szülőszobára. Az meg általában mindig foglalt, mert a wc is benne volt. Én még elmehettem volna egy utolsó pisire az nst rámkötése előtt, de mondták, hogy mégsem, mert akkor vettek fel egy anyukát aki épp tusolt. Na mondom frankó. De egyébként nem kell félni......ott mindenki nagyon kedves és segítőkész, nem kell szégyellni semmit.
A kísérő bemehet, de nem nagyon van ott ki-be járkálás. Nekem legalábbis azt mondták, ha Apuka bejön,addig nem megy ki míg meg nincs a baba még kajálni sem.
Fényképezhetett közben, sőt utána csináltak hármónkról is közös fotót.
Szóval ne félj, minden rendben lesz.
Nekem inkább lent a gyermekágyas részleggel volt problémám.
Mégpedig az, hogy a szoba ablakból mutogathattuk csak a babákat. Én egy pillanatra kinyitottam az ajtót, hogy a gyermekem Édesapja hagy pillantsa már meg a babáját egy percre, és ne üvegen keresztül kelljen már bámulnia.....na persze, hogy lebuktam..... jó nagy lecseszést kaptam.
Na azt hiszem röviden ennyi. Ha valami konkrét kérdésed van még, akkor tedd fel.
Könnyű szülést kívánok.
3 hónapos Kislány anyukája
Hát Apukának is biztosítva van wc a szülőszobán. Vagyis gondolom én. Hisz a férjemen a ruhája sem volt rajta, és kulccsal rohangált. Szóval szerintem nekik is olyan rész van kialakítva, mint a szülő anyukának.
Hát egyébként ezek az én tapasztalataim. Lehet azóta változtak ott a dolgok. Tudod én akkor szültem, amikor még csak két hete voltak ott. Féltem is, hogy a költözés kellős közepén szülök. Eléggé össze-visszaság volt még.
Ja igen.......ezt én is le akartam írni, hogy az az ablak nem ám mondjuk mellkas magasságban van, hanem tornázni kell hozzá. Ráadásul sötétítő függöny van rajta, amit elhúzni nem lehetett, hanem csak ügyeskedve felhajtani.
Na de egyébként ez legyen az ember legnagyobb baja, azt a pár napot ki lehet bírni.
Tudod mi volt még kegyetlen? Abban a szobában, ahol én voltam volt egy baromi magas asztal és alacsony kerti bútor flair székek voltak hozzá. Tudod az a hátrafele döntött. Na én szidtam azt aki oda ilyet berakott. Friss gátsebbel leülni egy alacsony, hátralejtős székre és nyújtózkodni az asztalhoz.......hát köszönöm......én állva ebédeltem mindig.
De ezek apróságok, és tényleg nem fontosak olyankor, amikor már végre a kisbabáddal lehetsz. És az ott dolgozók 99,9% - a nagyon kedves, rendes, segítőkész, türelmes.......és ez olyankor ott, abban a félelmetes, kiszolgáltatott, új, de egyben gyönyörű helyzetben sokat jelent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!