Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miskolci Semmelweis kórházba...

Miskolci Semmelweis kórházba "hogy működik"a vajúdás?

Figyelt kérdés
úgyértem,külön szoba van?Kik vannak/lehetnek bent olyankor?Több kismama is vajúdik ott,vagy csak egyszerre 1?Párom bent lehet?Mik vannak a szobába..stb.Minden info érdekelne,első baba lesz,és kíváncsi vagyok hogy vannak ezek:)Köszönöm!(32h)
2010. jún. 21. 15:17
 1/10 anonim ***** válasza:
Szia.Én 1 éve szültem,amikor a diósgyőri kórházban volt ideiglenesen. Külön szoba volt mindenkinek. Amikor beértünk és megvizsgáltak(este 11órakor),úgy tűnt akár 3 nap is lehet szülésig,így hazaküldték a férjemet. Amikor néhány óra múlva a doki megvizsgált,burkot repesztett és hívtam vissza a páromat. Ahogy odaért végig bent lehetett. A vajúdóágyat alakítják át szülőággyá. Császárnál visznek a műtőbe.Volt bent nagy labda,de csak félórára kelhettem fel egész éjszaka. Végig nézték a szívhangot.
2010. jún. 21. 19:08
 2/10 A kérdező kommentje:
köszönöm:)Remélem lesz olyan is aki mostanában szült ott.
2010. jún. 27. 20:20
 3/10 anonim ***** válasza:

Én március végén szültem ott.

Nekem elfolyt a magzatvizem, és ezért egyből rámrakták az nst-t. Sajnos onnantól kezdve már nem állhattam fel, még pisilni sem......ágytálazás volt. Nem volt szörnyű, sőt imádtam. A fájásoknál külön kértem is a férjemet, hogy rakja alám, mert nagyon kényelmes volt, hogy megemelte a csípőmet. A tolófájásoknál is az ágytálért rimánkodtam. Nevettek is, hogy az ágytálba akarom megszülni a babám. No ez nem ide tartozott, csak leírtam. Nagyon rossz volt, hogy nem mozoghattam vajúdás közben, sőt még az oldalamra se nagyon fordulhattam, mert akkor elmozdultak az nst tappancsok. Nagy könnyebbség lett volna egy kis séta.

Egyébként úgy van,ahogy az első válaszoló írta. A vajúdóágyat alakítják át szülőággyá. Pici, aranyos kis szobák vannak. Viszont én egész éjszaka ott feküdtem, és az ajtó nyitva volt. 3 anyuka is megszült ez idő alatt. Cidriztem rendesen, mert egyik jobban jajgatott, mint a másik. Nem volt túl jó végighallgatni. Viszont amikor felsírtak a babák, az nagy élmény volt. Ja és az asztal alatt láttam egy nagy labdát. Zuhanyozni nem tudom lehet e vajúdás alatt, mert én igazából csak azt az egy zuhanyzót láttam, amit akkor kellet használni,amikor felvettek a szülőszobára. Az meg általában mindig foglalt, mert a wc is benne volt. Én még elmehettem volna egy utolsó pisire az nst rámkötése előtt, de mondták, hogy mégsem, mert akkor vettek fel egy anyukát aki épp tusolt. Na mondom frankó. De egyébként nem kell félni......ott mindenki nagyon kedves és segítőkész, nem kell szégyellni semmit.

A kísérő bemehet, de nem nagyon van ott ki-be járkálás. Nekem legalábbis azt mondták, ha Apuka bejön,addig nem megy ki míg meg nincs a baba még kajálni sem.

Fényképezhetett közben, sőt utána csináltak hármónkról is közös fotót.

Szóval ne félj, minden rendben lesz.

Nekem inkább lent a gyermekágyas részleggel volt problémám.

Mégpedig az, hogy a szoba ablakból mutogathattuk csak a babákat. Én egy pillanatra kinyitottam az ajtót, hogy a gyermekem Édesapja hagy pillantsa már meg a babáját egy percre, és ne üvegen keresztül kelljen már bámulnia.....na persze, hogy lebuktam..... jó nagy lecseszést kaptam.

Na azt hiszem röviden ennyi. Ha valami konkrét kérdésed van még, akkor tedd fel.

Könnyű szülést kívánok.

3 hónapos Kislány anyukája

2010. jún. 27. 20:48
 4/10 A kérdező kommentje:
köszönöm hogy ilyen részletesen leírtad:)Az elég gáz hogy ha egyszer bemegy apuka nemjöhet ki csak ha megvan a baba...:S és ha fél-1napot vajúdok?Ez azért elég szemétség,azért legalább 1-2szer kimehetne enni,vagy wc-re...Meg ez a zuhanyzás,szóval akkor 1zuhanyzó van össz-vissz?Ráadásul egybe a wc-vel:S Hát elég kellemetlen lehetett szinte mozdulatlanul feküdnöd:( Azt én is hallottam hogy valami ablakon keresztül lehet csk mutatni a babát,ráadásul olyan nagy,vagyis magas,hogy egy alacsony anyuka(mint pl én),alig bírja felemelni..(na nem a gyerek súlya miatt elsősorban,de azért még szülés után fáj az ember mindenhol,csak az emelgetés hiányzik pont...)Nagyon félek,sőt,rettegek amúgy a szüléstől,de remélem minden rendben lesz,és nemhúzódik el:)
2010. jún. 27. 21:31
 5/10 A kérdező kommentje:
nálunk is apás szülés lesz elvileg.
2010. jún. 27. 21:32
 6/10 anonim ***** válasza:

Hát Apukának is biztosítva van wc a szülőszobán. Vagyis gondolom én. Hisz a férjemen a ruhája sem volt rajta, és kulccsal rohangált. Szóval szerintem nekik is olyan rész van kialakítva, mint a szülő anyukának.

Hát egyébként ezek az én tapasztalataim. Lehet azóta változtak ott a dolgok. Tudod én akkor szültem, amikor még csak két hete voltak ott. Féltem is, hogy a költözés kellős közepén szülök. Eléggé össze-visszaság volt még.

Ja igen.......ezt én is le akartam írni, hogy az az ablak nem ám mondjuk mellkas magasságban van, hanem tornázni kell hozzá. Ráadásul sötétítő függöny van rajta, amit elhúzni nem lehetett, hanem csak ügyeskedve felhajtani.

Na de egyébként ez legyen az ember legnagyobb baja, azt a pár napot ki lehet bírni.

Tudod mi volt még kegyetlen? Abban a szobában, ahol én voltam volt egy baromi magas asztal és alacsony kerti bútor flair székek voltak hozzá. Tudod az a hátrafele döntött. Na én szidtam azt aki oda ilyet berakott. Friss gátsebbel leülni egy alacsony, hátralejtős székre és nyújtózkodni az asztalhoz.......hát köszönöm......én állva ebédeltem mindig.

De ezek apróságok, és tényleg nem fontosak olyankor, amikor már végre a kisbabáddal lehetsz. És az ott dolgozók 99,9% - a nagyon kedves, rendes, segítőkész, türelmes.......és ez olyankor ott, abban a félelmetes, kiszolgáltatott, új, de egyben gyönyörű helyzetben sokat jelent.

2010. jún. 27. 21:42
 7/10 anonim ***** válasza:
Szia!Pénteken volt 1 hete,hogy szültem!:)Mindenki külön szobát kap!Velem anyukám jött be!Volt a szobába fürdőkád,bordásfal és labda!Én a labdát használtam és nagyon jó volt!:)Nekem sokat segített!:)Du.17-kor volt burokrepesztés!Rámtették az nst és az végig ment csak a kitolásnál szedte le az orvosom!Vajúdás közben én felálhattam hiszen a labdára is rákellett valahogy ülnöm!Az én dokim nagyon rendes volt!Anyukám nem ment ki,de végülis nem is voltunk sokat a szülőszobán mivel 22:05-re meg is született a kislányom!5 óra volt az egész és gátvédelemmel született!A szülésznőm is nagyon rendes volt,igaz anyukám barátnője a dokim és a szülésznő is!:):)Én nem kértem fájdalomcsillapítót,de úgy vettem észre,hogy nem is nagyon szeretik!:)Amikor én szültem,akkor még rajtam kívül vagy 10 szültek,de ebből csak 1 nő kért/kapott epidurált!:)Nekem nagyon jó élményem van a szülésről és az ottani dolgokról!Simán végég csinálnám mégegyszer!:)Kitartás!!Meglátod milyen jó lesz!!:):)Anett
2010. jún. 28. 09:26
 8/10 A kérdező kommentje:
köszönöm nektek:)Hát én tuti kérek majd edát,ha szeretik ha nem,persze ha már ki leszek annyira tágulva,de még nemtúl...mert sajnos nagyon alacsony a fájdalom küszöböm..:( Már kérdeztem a dokimat hogy lehet e kérni majd,csak vigyorgott,és kérdezte,miért,ön mit hallott?Hát mondom azt hogy lehet....úgyhogy csak mosolygott,de úgyhallottam hogy adnak,remélem fofogk tudni kérni és kapni majd.Az jó hogy külön szoba van már,nem 5-en vannak kb egy szobába és függönnyel van csak elválasztva ahogy régen...az azért elég rossz lehetett....és mindegyik szobába(szülő) van akkor külön mosdó?Vagyis wc?Remélem tényleg nemfogják annyira szigorúan venni ezt az apuka dolgot,már mint hogy nincs ki-be járkálás.Nekem a védőnőm azt mondta,hogy akár 10-en is bemehetnek,csak az a lényeg,hogy egyszerre csak 1kísérő lehet bent,de ha kijön az egyik,bemehet egy másik...Mondjuk nekem csak a párom lesz bent,meg ha nappal szülök akkor anya+barátnő,de ők kint,de anya ő mondta tuti nemjön be:)
2010. jún. 28. 11:17
 9/10 anonim ***** válasza:
Én EDA-val szültem. Nekem nagyon sokat segített. :-)
2010. jún. 29. 13:46
 10/10 A kérdező kommentje:
ha lesz rá módom én is azzal szeretnék:)De amilyen szerencsétlen vagyok,tuti úgy esek bele hogy már nem lehet majd adni...:S,de azért bízom benne:)
2010. jún. 29. 13:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!