Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mivel kell igazolni a munkálta...

Mivel kell igazolni a munkáltató felé a terhességet?

Figyelt kérdés
Eddig úgy tudtam, hogy a terheskönyvet kell bemutatni, de az egyik terhes munkatársanőm, amikor be akarta mutatni, közölték vele, hogy nekik erre nincs szükségük (vagyis végül csak szóban közölte, hogy terhes). Normális eljárás ez?
2008. nov. 3. 12:39
 1/4 anonim ***** válasza:
Nekem be kellett mutatni a kiskönyvet sőt le is fénymásolták az első két oldalát.Nem nagyon tudom hogy minek de nem is érdekelt igazán.Sőt lehet csak azért volt a fénymásolás mert akihez be kellett volna mennem a munkahelyen az nem volt bent és a főnököm fénymásolta le talán hogy megmutassa majd neki bizonyíték képen.
2008. nov. 3. 12:44
 2/4 anonim ***** válasza:
Szia! A hivatalos út a kiskönyv bemutatása. Azért fontos, mert a kismamát nem lehet kirúgni, ha igazolja, hogy várandós. Ha ez fel sem merül, nem szokták elkérni a kiskönyvet.
2008. nov. 3. 12:47
 3/4 anonim ***** válasza:

Én csak szóban mondtam, nem kértek semmiféle bizonyítékot.

Utána már látszódott a pocim az gondolom elég volt nekik.:)

2008. nov. 3. 12:48
 4/4 A kérdező kommentje:

A munkatársnőmtől a kiskönyv bemutatását azért nem kérték, mert közölték, hogy ha ők abba belenéznek, akkor az személyiségi jogokat sért. Így viszont nincs nyoma annak, hogy ő bejelentette volna a terhességet...

Mindenesetre köszi a válaszokat!

2008. nov. 3. 12:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!