Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nyíregyházán hogy működik az...

Nyíregyházán hogy működik az első védőnői vizsgálat?

Figyelt kérdés
A héten megyek először védőnőhöz. Nyíregyházi kismamákat kérdeznék, mik a tapasztalataik.
2008. nov. 3. 11:46
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Én négy éve voltam, és most készülök ismét :-) de a régi állapot a következő:

Először is meg kell tudnod, hogy a te védőnőd mikor tartja a terhesgondozást. Ezt onnan tudhatod meg, hogy bemész a körzeted szerinti gyermekrendelőbe, ahol ki van írva, lakcím szerint melyik védőnőhöz tartozol, valamint az is, mikor tartózkodik a Stadion utcán. ( ez egy héten egy nap )

Akkor elmész úgy kb 10 hetesen, szerintem előbb tök felesleges, viszel reggeli első vizeletet jól záródó üvegben, mert azt meg fogja nézni..

Az első találkozáskor kapod a terheskönyvet, ő pedig kitölti a törzslapot, az marad őnála. Olyanokat jó, ha tudsz, milyen gyerekbetegségeid voltak, illetve mikor, mivel operáltak esetleg, ilyenekre is rákérdez, meg pl arra, van-e cukorbeteg, hypertóniás, elmebeteg a családban.....

Vérnyomást mér még és súlyt, ezt minden alkalommal később is, ja, és a vizeletvizsgálatot is.

Remélem, tudtam segíteni. Melyik részen laktok amúgy?

2008. nov. 3. 11:53
 2/3 anonim ***** válasza:
Szia! Nem tudom pontosan hány hetes vagy. Általában 10. héten kell menni védőnőhöz, de én a 9. héten voltam. Egy, másfél órát vett igénybe, míg kitöltötte a kiskönyvemet, a kartonomat, megmérte a súlyom, vérnyomásom, adnom kellett vizeletet is, amit megnézett. Minden fontos dolgot elmondott, mindenről felvilágosított, nagyon aranyos volt. Az összes elkövetkezendő vizsgálatról beszámolt, mi hogyan fog történni, milyen pecséteknek kell meglenniük. Hová kellesz mennem MINDENT!!!!!!! Aztán neki kötelező volt meglátogatnia az otthonunkban a következő két héten belül. Meg is történt megkérdezte van e kérdésem. Beszélgettünk kb. fél órát aztán ment. Ennyi. :) Minden jót!
2008. nov. 3. 11:58
 3/3 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat.

első válaszolónak: belvárosban lakom

2008. nov. 3. 13:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!