Mennyi idős terhes vagyok akkor most? A menzeszem szerinti számolás szerint a 24 hétben vagyok, de voltunk 4d ultrahangon és ott 22hét és 3 naposra számolt a rendszer. Ilyenkor a szülést mikorra várhatom és hogy számoljak mennyi idős terhes vagyok?
A menseszed alapján számolj. Az uh szubjektív vizsgálat, elég, ha egy millimétert arrébbmozdul a szonográfus keze, máris téved akár egy-másfél hetet is. Arról nem is beszélve, hogy ilyen idős terhesen már alakul a rá jellemző genetikailag kódolt méret, vagyis lehet attól kisebb, hogy ti is kicsik vagytok, illetve attól is, hogy elmérték:) Nekem az uh végig 10-12 nappal fiatalabb babát mutatott, de tévedett:) Még a szülés előtti napon is egy héttel későbbre írta:)
És nálatok az az egy hét semmi:)
Jó babavárást!
Igen, a menzi alapján számolj. Már a pocakban sem egyformák a babák. Ugyanúgy, mint miután megszületnek. Akkor sem egyformán nőnek. Az én fiam 4 hónapos, és nincs 6 kiló, viszont hallottam már 7 kiló fölötti ugyanilyen idős babáról is.
A 4d-n nekem is mást mondtak, mint ahogy a menzi szerint számoltuk. 28 hetesen voltunk, és a méretek alapján két héttel fejlettebbnek tűnt. Nekem még szerencsém is volt vele, hogy ilyen szépen növekedett, mert hamarabb született, és így legalább nem került koraszülött osztályra.
Inkabb mensi szerint nezd, ilyen idos korban az uh mar nem jelent semmit meret szempontbol. UH alapjan a 12-14. hetig lehet megallapitani viszonylag pontosan a magzat korat, mert addig egysegesen fejlodnek, a genetikai meretbeli kulonbsegek azutan jonnek ki. Gondolj csak bele: szuletnek babak harom kilo alatt is es 4 kilo felett is, pedig ugyanannyi ideig hordta oket az anyuka.
A nagyobbik fiam 30 hetesen mar ket hettel nagyobb meretekkel rendelkezett a pocakban, mint az ahhoz a korhoz tartozo atlagmeretek, megsem jott ket hettel korabban, viszont nagy baba volt.
Es igen, keszulj fel, hogy kint is oriasi elteresek lehetnek a babak kozott. Ahogyan egy korabbi valaszolo is irta: az en kisebbik fiam epp penteken mult negy honapos es mar a nyolc kilohoz kozelit, a nagyobbik fiam ennyi idosen mar nyolc kilo felett volt. Most mult harom eves es akkora, mint altalaban a harom eves gyerekek. Egyik nagyobb, masik kisebb, igy van ez jol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!