Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 40+2 napos terhességet meddig...

40+2 napos terhességet meddig van értelme még húzni halasztani? Úgy tudom az utolsó héten már nem nől esetleg csak hízik a baby.

Figyelt kérdés
2018. aug. 11. 07:40
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha a babaval es veled is minden rendben, jo a keringes, akkor emiatt nem erdemes inditani.

Gyakorlatilag epp annyira normalis, hogy betoltott 40 es 42 het kozott induljon be a szules, mint 38 es 40 het kozott.

Nyilvan mar kenyelmetlen es az ember turelmetlen is, mert 40 hetre tervezzuk a terhessegunket, de a baba gyakorlatilag teljesen jol elvan bent meg egy ideig, az o elsodleges erdeke az, hogy magatol indulhassom.

Nyilvan mas eset, ha gond van pl a lepennyel, de a terminus betoltese utan mar ugyis gyakrabban van nst, nezik az aramlast, ha gond van, akkor meg lehet inditani.

Egyebkent a terhesseg normal hossza 40 het +/- 2 het, azaz nem vagy kesesben messzirol sem. 40-42 het kozott terminus tullepesrol van szo csupan, betoltott 42 het utan szamit tulhordasnak.

Nekem volt inditott szulesem, mert muszaj volt es volt olyan is, ami spontan indult. Nem lett csaszar az inditottbol sem, de nagyon mas volt a ket szules fajdalomra is, hangulatra is. Biztos, hogy en torekednek a spontanra, amig egeszsegugyi oka nincs az inditasnak.

2018. aug. 11. 10:36
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha minden oké, jó a keringés, tiszta a magzatvíz, a baba jól van, akkor én tuti nem akarnám mesterségesen indítani .

Az első fiam 1 nap híján 42.hétre született.

Éjszaka indult a dolog és 7 óra múlva a karomban volt.

Barátnőm orvosa amellett van, hogy 40 hét után már indít. Kapott érlelő kúpot, befektették, 2 napig bent volt, jó sokat vajúdott , adtak neki oxitocint, burkot repesztettek szóval irtó macerás volt, totál kimerült mire végre szülhetett (mármint , mire elértek a kitolási szakhoz),

Nem kell türelmetlenkedni, szerintem jobb ha kivárja az ember az idejét.

2018. aug. 11. 11:23
 13/13 anonim ***** válasza:
Kerek 41 hetesen fektettek volna be és ha a baba és én is rendbe vagyunk csak 42.héten indította volna az orvos, mert nem szeretett volna beavatkozni a természet rendjébe, aminek nagyon örültem. Végül 40+5-re spontán megszületett. Ez a SOTE 1-en volt.
2018. aug. 11. 12:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!