Őszintén! Nálatok mennyire vette ki apuka a részét a "várandósságból"?
Mindenhol azt látom, olvasom, hogy apuka így puszilgatja a pocakot, úgy elmegy az anyukával ilyen-olyan babaruhaboltba kis balerinacipőket venni, beszél a pocakhoz, tájékozódik mit hogyan kell majd csinálni, pelenkázás stb stb. Hihető ez? Tényleg van ilyen? Az én párom annyit dolgozik, hogy semmi ideje nem volt azzal foglalkozni, hogy mit kell megvenni még a gyerek érkezéséig, vagy hogy mi mire való, mit hogyan kell majd... Mindent én tartok számon, én vásároltam meg mindent, ő az anyagi részben vette ki magát. Nagyon ideje se lenne ezekre a sok meló miatt, viszont volt hogy megjegyeztem neki, hogy többet rakhatná a kezét a pocakra, beszélhetne hozzá, ő meg mondta, hogy majd törődik vele akkor, mikor kint lesz...
Persze odateszi a kezét néha ha rugdos, de kb 3 percig tart az egész, azt is úgy érzem muszájból teszi. Mintha nem nagyon foglalkoztatná a dolog, vagy csak én reagálom túl? Vagy tényleg túl sok olyat latok a neten, meg a közösségi oldalakon, hogy apukak mar szülés előtt kiveszik a részük sokmindenből, aztán lehet a fele csak kamu, ami a külvilágnak szól? Érdekelnének az őszinte tapasztalaitok, hiszen itt úgyis név nélkül megy a dolog, nincs mit veszíteni. Engem néha bánt a dolog, hogy tök egyedül élem meg az egész terhességem, és nem érti azt se ha van valami bajom...persze mindig mondja milyen jó apuka lesz majd, dicsekszik a munkatársaknak, rokonoknak, meg mondja hogy ő fürdeti majd minden este stb. Szülésre is beakar jönni. Első gyerek lesz mindkettőnknek és terveztük. Viszont mindezek ellenére néha jól esne nekem is egy kicsit több törődés így a vége fele, és sokszor tartok attól, hogy majd ha megszületik sem lesz másképp. A munka megvár, de a gyereknek szüksége lesz rá. És nem vagyok anyagias se, inkább ne dolgozzon ennyit de igenis legyen velünk és vegye majd ki a részét mindenből. A gyereknek nagyobb szüksége lesz az apjára, mint a pénzére. Nálatok hogy voltak ezek a dolgok terhesség alatt?
És változott valami, miután meglett a baba? A védőnő szerint az apukák nem fogják fel addig a dolgokat, amíg meg nem születik a picur...de akkor miért látni ennyi olyan apukát, akik ennyire törődnek a terhesség résszel is? Köszi a véleményeket
30 hetes kismama
Maximálisan kivette! Minden egyes ultrahangra, vizsgálatra elkísért és be is jött velem. Az utolsó héten nem jött be csak, mikor amnioszkópia volt. Nem is lehetett és utólag jobb is volt így, mert az a számomra is sok volt.
Sokat simogatta a hasam, puszilgatta. Figyelemmel kísérte a változást, fotózgatott. Mindent együtt vettünk meg, közösen választottuk, még a zoknikat is.
Ő festette ki a babaszobát, ragasztotta fel a matricákat.
Mindenképp jelen akart lenni a szülésnél is, az első perctől kezdve részese akart lenni a csodának.
Befektettek hamarabb, mert túlhordtam, naponta 3szor jött be hozzám, 30 km-re lakunk a várostól ahol szültem. Mindig az orvosok, szülésznők, ápolónők, csecsemősök "zavargatták" haza, hogy nem hagy pihenni. Az első nap mikor bevitt az autóban aludt, azt hitte már akkor szülni fogok és nem akart lemaradni.
Mikor hazamentünk ő ment el tápszert és mellszívót venni. Az első otthon töltött naptólő fürdette a kisfiunkat. Én már csak akkor mikor pár hónapos volt, a férjem meg éjszakás. Minden nap főzött nekem tejserkentő teát. Sőt még a gyermekágyas időszakban vett nekem betétet és bugyit is. A kesőbbiekben is etette, pelenkázta. Két éves a kisfiunk, nem panaszkodhatok, mert jó Apa és férj is!
Nalunk sincs az a nagy rajongas a pocakert 😄 szokta simogatni, de nem sokat mert a gyerek mindig rahagyja a mozgast ahogy a hasamhoz nyul. De ettol fuggetlenul nagyon sokszor elmondja mennyire varja, hogy megszulessen. Meg attol, hogy a hasamat nem nyustoli agyon foglalkozik velem. Sokszor kiszolgal ha nembirok felkelni, segit a furdokadbol kimaszni. Szerintem nem ettol fugg, hogy milyen apa lesz. Azt mondta a furdetes az ove lesz minden este, de pelenkazni nemfogja mert nem ert a lanyokhoz :D (van mar egy fia)
Szulni is jon velem
Kedves kérdező, ahogy olvastam a soraidat, mintha a saját sztorim lenne😂
Apa nagyon örül hogy baba lesz, főleg h fiú, de ő is sokat dolgozik, ha itthon van alszik, kikapcsolódik kicsit pl elmegy motorozni egy kicsit vagy nyomja a ps-t 😄 én kb a 24. héttől kezdtem azt érezni, hogy azért foglalkozhatna többet is velem/velünk, este nekem olyan alap lett volna h amikor lefekszünk simizze a pocakom de nem mindig volt így, az elején pl mindig lemaradt a rugásokról lehet elment a kedve 😄 aztán én sokszor voltam fáradt, ő volt h elment bulizni a barátaival, ezek is rosszul estek, úgy éreztem magam mint egy leprás, itthon egesz nap egyedül. Aztán ez tartott úgy 4-5 hétig, már nagy a pocakom, sűrűsödnek a tényleg fontos teendők, apa is jobban kezdett bekapcsolódni a szobával, bútorokkal kapcsolatban, mindig elhintek neki valami fontos infót a későbbiekkel kapcsolatban. Még mindig nem olyan, mint amit te is mondasz, hogy látunk a filmekbe.. de én arra jutottam, hogy ez is olyan sztereotípiákat alakít ki bennünk, mint a szépségiparba, hogy pl. csak az szép aki vékony. Nem biztos h csak az lesz jó apuka aki végigasszisztálta a terhességet, hiszen ha belegondolunk hatalmas empátia szükséges ahhoz hogy megértsék, átéljék ami velünk történik.
De mára már elmúltak a kétségeim, együtt várjuk már nagyon hogy végre kint legyen :)
Szóval ne aggódj, nem vagyunk ebben sem egyformák, mivel írod hogy amúgy lelkes meg büszke rátok nem lesz baj :)
Boldog, nyugis babavárást nektek!!
35 hetes kismama :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!