Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 7hetesen nincs szivcsőpulzálás...

7hetesen nincs szivcsőpulzálás. Van még esélyem a babára? (Bővebben lent)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Voltam ma 7 hetesen uh-on ahol a szonográfus azt mondta hogy életjelenség meg mindig nem látható és ha jövő7en sem lesz,akkor missed ab lesz a vége!

Petezsákom mérete múlt7en :18mm×14mm volt.

Most pedig egy hét elteltével:21mm×18mm.

A menzeszem mindig is összevissza volt,volt hogy 2hét maradt ki de olyan is hogy egy hónap!

Mivel a terhességet a nőgyógyászom bármiféle vizsgálat nélkül 6hetesnek titulálta mikor mentem hozzá,ezt az utolsó menstruációtól számolta így kezelt a szonográfus is!

Előfordulhat hogy el lett számolva és fiatalabb a terhességem amit a szonográfus megállapított?

Normális ütemben fejlődik a petezsákom?

Hasi uh-ot csinált csak.Kerdeztem tőle hogy hüvelyi uh-on esetleg nem jobban látható lenne?Az volt a válasza hogy mivel múlt7en volt bevérzésem a petezsák mellett,nem akar hüvelyi uh-al megvizsgálni mert ha elmegy a baba akkor az az ő hibája lesz!

A mostani papiromra már nincsen írva semmilyen bevérzés,sőt az van írva hogy "uterus környezetében,a kismedencében körülírt kóros képlet nem ábrázolódik"! Tehát valószínüsíthető hogy felszívódott,hiszen semmilyen vérzésem nem volt!

Azt is mondta hogyha jovo7en sem lesz szivhang hasi uh-al,akkor megnézi hüvelyi uh-al is,hiszen akkor már úgyis mindegy!

Sztk alapú vizsgálat volt,tehát ahol max 2 percet foglalkoznak egy beteggel!

Szerintetek jobban járnék magán dokival?

Teljesen magamba vagyok roskadva és nem tudom mi tévő legyek.

Volt valaki hasonló helyzetben?

Igen,szivhanggal kapcsolatban írtam már ki kérdést,lécci ne vágjátok a fejemhez hogy már megint egy kérdés tőlem!

Elég szarul érzem magam így is,kérlek titeket normális válaszokat adjatok!

Egy kétségbeesett 28 éves kismama

2018. aug. 9. 17:56
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek!

Tényleg hihetetlen hogy úgy állapítja meg a terhességem korát,hogy nem voltak pontosak a ciklusaim!Lehet hogy megint volt 2 hetes késés és utána volt a fogantatás és akkor már 2hetet rögtön csúszik a terhességi hét és akkor még normális ha nem lenne szivhang!

De ő könnyelműen kijelentette hogyha következőnek sem lesz,akkor missed ab!

És ezt mint hasi uh után!

Jaj nem is idegesítem magam,mert fel tudnék robbanni az idegtől hogy ilyen emberek dolgoznak az egészségügyben!

Tényleg köszönöm mindenkinek a válaszát,nagyon sokat jelentett nekem!!!!

Amint lesz valami újabb fejlemény,megírom ide mindenképpen!

2018. aug. 9. 21:03
 12/28 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj, de szerintem nem történt semmi szakmaiatlan dolog, te reagálod túl a dolgot. Ami persze érhető, hiszen szeretnéd a babát.

De ha egy hét elteltével kemény 3 mm-t nőtt a petezsák, és továbbra sincs benne még csak szikhólyag sem, nemhogy embrió, akkor bizony igaza van a szonográfusnak abban, hogy ah egy hét múlva sem lesz embrió, akkor az bizony missed ab.

És pont azért hagy még egy hetet, mert ő is tudja, hogy előfordulhat, hogy nem 7 hetes vagy valóban, hanem később fogant. Ha annyira biztos lenne a 7 hét, már most is rámondhatta volna. De nem tette, mert biztosra akar menni.

2018. aug. 9. 21:15
 13/28 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Mikor múlt7en voltam vizsgálaton,mutatta a szonográfus hogy ott az embrió(kb lencse nagyságú lehetett)!

És javítsd ki ha rosszul gondolom,de ha nem lenne a petezsákban semmi,akkor milyen élettelenséget keresne?

2018. aug. 9. 21:25
 14/28 anonim ***** válasza:
100%

Mivel nem írtad, hogy volt embrió, így feltételeztem, hogy nem volt...

Egyébként ha múlthéten már látszott az embrió, és egy hét elteltével sincs szívműködése, akkor az nem túl jó jel. Bár tény, hogy azért elég jó UH kell ahhoz, hogy ezt hasi vizsgálattal megmondják. Mindenesetre ha jövő héten sem lesz szívcsőpulzálás, akkor az tényleg missed ab.

2018. aug. 9. 21:42
 15/28 anonim ***** válasza:
Én 6 hetesen voltam, először hasi uh volt és elfogott a pánik, mert a szívverés nem látszott, de utána a doki megnézte hüvelyi uh-val is, és úgy már gyönyörűen látszódott a kis pulzálás. A legjobbakat kívánom nektek!
2018. aug. 9. 21:46
 16/28 anonim ***** válasza:

Tényleg hüvelyin kellene megnézni, a hasi ilyen kora terhességnél még nagyon pontatlan, főleg ha nem is egy új darab az uh gép (és sajnos nem az a jellemző sima sztkban)...az is lehet, h teljesen el van mérve.

DE ha mégis jól lett mérve, akkor sajnos igaza van az előzőnek, egy hét alatt 3 mm növekedés kevés, főleg h szikhólyag kezdemény sincs :(

Kívánom, hogy csak a gép legyen ósdi és magánban már lássák a picit! Egy szonografus meg egyébként se ossza màr az észt!

(Ne tegyél minden mondat után felkiáltó jelet, nagyon zavaró...olyan mintha folyton kiabálnál).

2018. aug. 9. 23:28
 17/28 A kérdező kommentje:

14#

Valóban nem írtam arról egy szót sem hiszen a legnagyobb meglepetésemre egy szó sincs írva az embrióról,hogy mekkora lenne.Az múlt heti papiromon az áll hogy :"Garvid.uterusban 18mm×14mm petezsák."

Én akkor nem láttam a gépen,mert fekvő helyzetben voltam,de mondta a szonográfus hogy megmutatja nekem is a képet a kicsiről,hiszen csak a férjem látta.

A mostani papiromra pedig csak a mérete van írva a petezsáknak és hogy kóros képlet nincs(ezt fentebb is írtam).

Abból gondolom hogy továbbra is látta az embriót hogy kereste az élettelenséget.De számomra hanyag munkának tűnik amit csinál,hiszen itt sok embernél olvasom hogy már az embrió pici mérete is fel van tüntetve a papiron,ellenben az enyémen nincs.

15# Gratulálok neked hogy sikerült szivhangot találni és boldog babavárást kívánok!

16#Tudom hogy nem sok az a 3mm amit nőtt egy hét alatt,de remelem ez annak tudható be(amit te is és mások is írtak)hogy nem jól mérte,mert mondjuk ósdi a gép.

Már most figyeltem direkt hogy ne kiabáljak a felkiáltó jelekkel 😁

Köszönöm nektek is a hozzászólásokat!

2018. aug. 10. 05:05
 18/28 anonim ***** válasza:

Szerintem minel hamarabb menj el egy magan dokihoz aki huvelyi uh-val megvizsgal, mert az a barom akinel voltal az minden csak nem orvos.

Remelem jo hireket kapsz majd.

2018. aug. 10. 08:09
 19/28 A kérdező kommentje:

Kerestem egy magán orvost.

Nagyon sok jót hallottam róla(többek között édesanyám is maximálisan meg volt vele elégedve).

Felhívtam telefonon és kedden este megyek a rendelőjébe vizsgálatra.

2018. aug. 10. 10:05
 20/28 anonim ***** válasza:

Helyes! Majd ird meg hogy mit mondott a doki. Addig is probalj megnyugodni es nem stresszelni, tudom nem konnyu en is voltam hasonlo helyzetben ugyhogy aterzem a helyzeted.

18as voltam

2018. aug. 10. 10:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!