7hetesen nincs szivcsőpulzálás. Van még esélyem a babára? (Bővebben lent)
Sziasztok!
Voltam ma 7 hetesen uh-on ahol a szonográfus azt mondta hogy életjelenség meg mindig nem látható és ha jövő7en sem lesz,akkor missed ab lesz a vége!
Petezsákom mérete múlt7en :18mm×14mm volt.
Most pedig egy hét elteltével:21mm×18mm.
A menzeszem mindig is összevissza volt,volt hogy 2hét maradt ki de olyan is hogy egy hónap!
Mivel a terhességet a nőgyógyászom bármiféle vizsgálat nélkül 6hetesnek titulálta mikor mentem hozzá,ezt az utolsó menstruációtól számolta így kezelt a szonográfus is!
Előfordulhat hogy el lett számolva és fiatalabb a terhességem amit a szonográfus megállapított?
Normális ütemben fejlődik a petezsákom?
Hasi uh-ot csinált csak.Kerdeztem tőle hogy hüvelyi uh-on esetleg nem jobban látható lenne?Az volt a válasza hogy mivel múlt7en volt bevérzésem a petezsák mellett,nem akar hüvelyi uh-al megvizsgálni mert ha elmegy a baba akkor az az ő hibája lesz!
A mostani papiromra már nincsen írva semmilyen bevérzés,sőt az van írva hogy "uterus környezetében,a kismedencében körülírt kóros képlet nem ábrázolódik"! Tehát valószínüsíthető hogy felszívódott,hiszen semmilyen vérzésem nem volt!
Azt is mondta hogyha jovo7en sem lesz szivhang hasi uh-al,akkor megnézi hüvelyi uh-al is,hiszen akkor már úgyis mindegy!
Sztk alapú vizsgálat volt,tehát ahol max 2 percet foglalkoznak egy beteggel!
Szerintetek jobban járnék magán dokival?
Teljesen magamba vagyok roskadva és nem tudom mi tévő legyek.
Volt valaki hasonló helyzetben?
Igen,szivhanggal kapcsolatban írtam már ki kérdést,lécci ne vágjátok a fejemhez hogy már megint egy kérdés tőlem!
Elég szarul érzem magam így is,kérlek titeket normális válaszokat adjatok!
Egy kétségbeesett 28 éves kismama
Èn mindenképp magàndokihoz mennék.
Én is sztk-ban voltam a hèten, de a doki kisebbnek mèrte, mint amennyinek szerintem lennie kéne.
Én kb. 2 hét múlva megyek magánba, ahol normálisan megnéznek...
Szia
Remélem jövőheten lesz szivhangja a babádnak szoritotok értetek ❤
Bizz a kis csöppségedben tudom könnyen beszélek..
El tudom képzelni min mész keresztül minden percben csak erre tudsz gondolni hidd el más is ennyire kétsegbeesett lenni mint te ez normális
Kitartást!:)
Sajnos érdemben hozzá szolni nemtudok mert én 10hetesen voltam elöször uh n és akkor mar egyértelmű volt a szívhang azóta 33hetes vagyok.
En azért elmennék egy magán orvoshoz is az a biztos!:)
1,Tehát akkor nem gondolom rosszul hogy mivel gyakorlatilag futószalagon megy a rendelés sztk alapon,simán tévedhet,ahogy nálad is tévedett a méretekkel!Az a vigaszom hogy talán tényleg nem vagyok 7 hetes terhes és azért nincs még szivhang!
2,Köszönöm a biztató szavakat!Nagyon jól esik!
Amúgy nem vagyok az a fajta aki itt gyk-n várja a biztató szavakat,de úgy érzem erre most nagyon szükségem van!Ne ítéljetek el kérlek!Férjem is támogat mindenben és vigasztal,de ez mégis más!
Gratulálok neked a babádhoz!Boldog és könnyű terhességet kívánok!(Bár lassan már azt is írhatom hogy könnyű szülést)!😊😍
Soknak van hematomaja es attol fuggetlenul huvelyin nezik...
Olvastam mar olyat hogy hasin nem lattak semmit huvelyin erdekes megtalalta. Es minden ok volt.
Micsoda marhaság.. még hogy hematóma miatt nem néznek meg hüvelyi uh-val.
Nekem is volt, minden alkalommal hüvelyivel nézték. Hasival nem is tudták megmondani mitől vérzek. Aztán a magándokim hüvelyivel azonnal tudta az okát.
Szóval javaslok egy magándokit, aki szonográfushoz küld, hanem saját maga néz meg.
Drukkolok!
Nagyon köszönöm nektek is a válaszokat!
Nekem is furcsa volt mikor azt mondta hogy ha hüvelyivel megvizsgál akkor elvetélhetek...hiszen nagyon sok helyről hallottam hogy az első trimeszterben inkább hüvely uh-ot alkalmaznak mert azzal jobban látni mindent!És az a lekezelő válasza hogy akkor majd megnéz legközelebb azzal mert akkor már úgyis mindegy...rögtön kijött belőlem a zokogás és úgy jöttem ki a vizsgálóból!
Az a nagy baj hogy ezek már nem a hivatásuknak élnek,hanem úgy vannak az emberrel hogy darab-darab!Bele sem gondolnak abba hogy egy leendő anyukában mekkora törést okoznak ilyen kijelentéssel!Főleg hogy kérdezte is hogy "ugye maguk azok akik annyira akarják ezt a babát?"(ferjem is bent volt velem,ő is fültanúja volt ennek az egésznek)és persze igennel válaszoltam hiszen tényleg szeretnénk!És ezek után még ilyen "szépet" mond!
Tudom, hogy nehéz, de ne foglalkozz ezzel a bunkóval!
Bár én későn mentem (menstruáció szerint a 8. héten), de kiderült, hogy 2 héttel később fogant a pici, így ha előbb eljutok a dokihoz, akkor valószínüleg nálam se láttak volna semmit.
Kitartást a következő vizsgálatig és próbálj meg egy rendes magándokit keresni.
Szurkolok nektek és írd majd meg a fejleményeket!
Nagyon sajnálom, hogy ilyet tapasztaltál. Mi az, h akkor már úgyis mindegy? Hát mekkora paraszt ez?😮 Nekem 7 hetesen és még 9 hetesen is (ha jól emlékszem) hüvelyi uh-al nézték. Egyébként is rendszertelen ciklus esetén hogy mondja tutira, hogy 6 hetes vagy vagy 5? Ilyenkor minden hét, sőt nap számít.
Menjetek el magánhoz, az sztk-s rendelés ujra bizonyított. 😕
Kívánom a legjobbakat nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!