Tapasztalatokra lennék kíváncsi: Akinek volt több terhességmegszakítása, vagy magzatelhalás miatt végrehajtott műtéte, hogyan alakult a későbbi várandósság? Történt-e a műtétek miatt vetélés, esetleg koraszülés?
Egy éven belül 3 terhességem volt.
Első kettő missab. szerencsére egyből kiderült mina probléma így a 3. terhességem probléma mentes volt, a végén lettem toxemias, de az nem az előzményektől.
Van egy barátnőm akinek 3 abortusza volt az egyetem alatt . Amikor végre megtartotta , nem volt semmi gondja a világon.
Nekem sajnos a 2.babám után volt egy babám, akinek 8 hetesen még volt szívhangja, aztán 3 héttel később már nem és a mérete sem nőtt.
A harmadik babámnál a méhlepény túlzottan lent tapadt, így császár lett a vége emiatt. A dokim említette hogy lehetséges, azért tapadt oda a lepény pont, mert feljebb maradt vmi sérülés vagy egyenetlenség a méhfalon a korábbi műtét miatt.
Aztán vagy így van, vagy nem.
Két missed ab-om volt, két vetélésem, végül 5 év próbálkozás után sikerült kihordanom a terhességet.
Nővéremnek egy abortusza volt 16 évesen, most 38 éves és még mindig nem sikerült szülnie. Teherbe esett többször is, de legkésőbb 18. hétig elvetélt. 5 ilyen vetélésről tudok, lehet volt több is.
A kórházban összebarátkoztam egy másik missed abos lánnyal, ő a műtétje után fél évvel teherbe esett és egészséges kisfia született, utána megint volt egy missed abja és egy vetélése, most megint terhes, 14 hetes, eddig úgy tűnik rendben van.
1. Ab
8évvel késöbb:
2.missed
3.kémiai
4.sikerült, megszületett
5.missed
6.missed
7.sikerült, megszületett
8.sikerült, még úton van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!