Szódabikarbóna terhesen?
Sziasztok.
A kérdésem az, hogy szedett e valaki szódabikarbónát terhesség alatt, gyomorsavra, illetve hányásra.??
Olvastam róla hogy nem ajánlják terhesség alatt szedni. No de mi van akkor ha nem rendszeresen szedek belőle és nem sokat egyszerre?
A helyzet az hogy 10 hetes terhes vagyok, és bármit eszek azonnal jön ki, viszont olyan savas állapotba, hogy már szétmarta a gégém. 😕 Ezért gondoltam hogy a sav a probléma. Ma szedtem be kb egy kés hegynyi szódabikarbónát, azóta jól vagyok, elötte meg majd meghaltam a rosszulléttől.A rennie és társai sz.rt se érnek.
Köszönöm a válaszokat. Nyílván én is tudom hogy a szódabikarbóna a gyomromba kerül, de ezt egy cikkben olvastam ;: A hagyományos szódabikarbóna szintén nem ajánlható, mert bizonyos körülmények között az anyai és a magzati sav-bázis egyensúlyt felboríthatja, valamint folyadék visszatartással jár.
Na ezért tettem fel itt a kérdést.
A Ludea bizonyára szintén jó lehet, csak én külföldön élek és itt nem írnak fel ilyent nekem. A doktornőm is a gaviscon javasolta, illetve egy hányáscsillapítót amit kismamák is szedhetnek, de ez hatàstalan, hiszen én a túlzott gyomorsavtermelődéstől hànyok, az hogy a gyógyszer tulajdonképpen leszedál mert elálmosít még nem segít rajtam. Ezt mondtam is a doktornőmnek, de csak a gaviscont ajánlotta.
Szóval végülis ha napi egyszer egy késhegynyit beszedek, tuti nem lesz bajunk..
Ja és még annyit hogy az én gyomrom ph Ja tuti nem stabil, amikor naponta többször olyan savat hányok hogy még a vízkő is eltűnt a wc ből.
Na nyilván ezt csak viccnek szàntam, de egy gyomor tuti nem jól működik ha ilyen mennyiségű savat termel..
Igen smafu. Köszi kedves utolsó. Mint írtam a rennie nem HAT!
Bevehetek belőle egy dobozzal is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!