Kisebb a feje a magzatnak. Baj?
Az orvosaim csak találgatnak a terhesség koráról (kb 2 hét az eltérés)
Most voltam genetikai vizsgálaton: a magzat méretei 20 hetesnek felelnek meg kivéve a feje, ami 19 hetesnek (a has körfogat meg 21 hetesnek). Ez normális? A doki nem mondott semmit.
Az én fejem is nagyon pici (felnőtt létemre nem találok magamra napszemüveget/sapkát, de bukósisakból is gyerekméret kell).
Ez szinte semmi eltérés.
Én 31 hetes vagyok a baba feje 33 hetesnek a hasa 32 a combcsontja 34 hetesnek felel meg.
Genetika miatt van, mindenkinek más méretű a feje, lába, magassága. Ne aggódj csak az első 12 hétben fejlődnek egyformán az embriók, utána már egyre nagyobb lehet az eltérés.
Pl azért mert valaki velem egymagas azért még nem biztos hogy ugyanannyi kg vagyunk vagy a lábunk hossza, mérete megegyezik.
Szerintem nincs semmi baj. Ne aggódj! :) elmesélek valamit, hátha megmosolyogtatlag picit. Én ikreket szültem, lombik babák, így tudtuk pontosan hogy hány hetes terhesség, a babák is ugyanannyi "idősek" voltak. A szülés napján (akkor még nem tudtam higy az lesz) UH-uztak is többek között, és egy emelettel feljebb kellett mennem mert valami gáz van, ugyanis "B" baba (azaz a kislányom) feje két héttel kisebbnek felel meg "A" babaehoz (kisfiaméhoz) képest. Úgy megijedtem hogy nem tudom elmondani. Na mikor aznap este megszülettek, kiderült hogy nem a kislányom feje kisebb és semmi gond vele, hanem a fiam feje olyan csúcsos volt hátul mint egy vízszintes Mount Everest. :D de a kislányomnak azóta is jóval kisebb a buksija. És a teste is filigrán.
Ne aggódj, szóltak volna ha baj van, hidd el. Ráadásul a korát sem tudják atombiztosra mondani. Sok sikert és egészséget kívábok Nektek! :)
Akkora elteresek vannak a gyerekek kozott,hogy meg.
Most 28 hos a fiam,akkora feje van,hogy a tesoi oviban hordott teli sapkai most telen voltak ra jok(eppen csak,pedig a nagyok 4-5 evesen hordtak oket) es akkor meg 2 eves sem volt....
Bukosisakbol kicsi ra a 2-4 eves meret 😂
Sok kisgyerekkel talalkozunk es nem ritka a 3-4 eves gyerek fele ekkora buksival.
Mar a terhesseg alatt es a szuletesekor is nagy feje volt.ezt orokolte az apjatol.
Emiatt felesleges aggodnod.
Az én babámnak a combja hosszabb, mint az átlag, haskörfogata meg kicsit kisebb :) ez testalkat kérdése, dokim is mondta, hogy teljesen rendben van, nem kell meglepődni, én is magas vékony vagyok, hosszú lábakkal, volt esélye, hogy a lányom is hasonló alkat lesz :)
32 hetes
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!