Dunaújvárosban vagy Székesfehérváron szüljek? Tudnátok jó nőgyógyászt ajánlani?
Tapasztalatok? A szülészetről is, esetleg?
Köszi!
Én Székesfehérváron szültem,igaz 3 éve,de nem hinném,hogy sokat változott.
Nem volt fogadott orvosom,sem szülésznőm,mert pont egy hónappal azelőtt költöztünk,hogy teherbe estem,így senkit sem ismertem.
A nővédelmibe jártam terhesgondozásra,onnan egy orvost tudok csak,aki vállal/vállalt magánban. Schwarzinger doktor,nagy tudású,de hallomásból értesültem róla,hogy rendesen megkéri az árát.
Van fent a youtube-on egy videó a szülőszobáról,ahol bemutatják milyen lehetőségek vannak a szülés alatt,de nálam ezek nem teljesültek,lehet fogadott csapattal igen.
Fájdalomcsillapítás nincs,arra hivatkoznak,hogy a főorvos a természetesség híve,viszont állítólag ez inkább spórolás.De hallottam azt,hogy ha megfizetsz egy anesztest,aki akkor bemegy,és beadja neked,akkorlehet epidurált intézni.
A szülésznők közül az egyik ilyen,a másik olyan.Mikor bekerültem,akkor a kettő közül akik épp dolgoztak az egyik nagyon kedves volt,a másik nem foglalkozott velem.Nem is láttam.
Mivel akkor nem indult be a dolog,beleavatkozni meg nem szeretnek,ezért megjártam a terhespatológiát is.Ott elég bunkók voltak a nővérek.Mikor elfolyt a vizem,nem akartak hinni nekem,mert nem úszott az ágyam tőle.
Aztán visszakerültem a szülőszobára. Két idősebb szülésznőt fogtam ki,eléggé élet unottak voltak,kedves szavuk nem volt,csak utasítgattak.
Az orvost csak akkor láttam,mikor bekerültem a szülőszobára,és a kitolásnál.De normális volt.Egy fiatal doktornőt fogtam ki.
Miután megszületett a lányunk,odatették egy 10 percre a mellkasomra,utána elvitték fürdetni,a férjem ment velük.Ő hozta vissza a karjában,és megkaptuk azt a bizonyos két órát.Nekem maradnom kellett még 7-8 óráta szülőszobán,mert kellett vért is kapnom.Közben megint váltás történt.Akik jöttek,két fiatal szülésznő,extra kedvesek voltak.Ilyen az én szerencsém.
A gyermekágyas részlegen két külön gárda dolgozik.Az egyik az anyukákkal,a másik a babákkal foglalkozik.A csecsemős gárda tündéri volt,egy rossz szavam nem lehetett rájuk.Nagyon kézségesen segítettek,de rettenetesen leterheltek,így nem mindig tudtak egyből jönni.Azokat az anyukákat viszont nem szeretik,akik látványosan minden feladatot rájuk akar hárítani.Nem teszi tisztában,és óránként szól,hogy bekakilt/bepisilt a baba,leadja,majd órákra eltűnik a pereputtyal,vagy meg sem kísérli a szoptatást,és odaadja nekik a gyereket,hogy etessék meg.
Az anyákkal foglalkozó nővérek között meg volt ilyen is olyan is.
Összességében nem voltam mindennel teljesen elégedett,bár nem is vártam,hogy majd körül leszek ugrálva.De nem mondanám,hogy nem voltam elégedett.
Én 3x szültem Fehérváron, negyedjere is ott fogok. A szuloszobak nagyon klasszak. Modern szép különálló mindegyik de mondjuk számomra ez a legkevésbé esik a latba.
Én orvost nem választottam, csak szülésznőt és sajnos csak a harmadik babánál jutott ez eszembe. Előtte úgy jártam mint az előző, volt unott, kB hozzám se szólós szülésznő, meg nagyon kedves normális is.
Tóth Eszter volt az orvos, nagyon normális kedves nő. Lehet nala szülni ha jól tudom.
A harmadik szülesemnel szinte végig csak a szülésznőm volt ott senki se haborgatott (mondjuk minden flottul haladt) állva sétálva vajudtam.
Az osztályon a csecsemosok próbáltak segíteni annak aki kérte. Első éjjelre elvittek a babát pár órára h anyuka tudjon pihenni de aztán azt veszik szívesen ha a baba végig anyukanal van.
Szoptatásban a kutya se segített de mivel tobbedik gyerekek voltak nekem, így ez nem zavart.
Ha első gyerek lett volna akkor az elég rosszul érintett volna.
Szobtarsam küzdött rendesen, nem tudta jól mellretenni a babát, de csak egyszer segítettek neki.
Én harmadjára 2 agyasban voltam, első nap egyedül ráadásul szóval szerencsém volt.
Az anyakkal foglalkozó osztályos noverekkel viszont reggel 6os hőmérő osztason kívül soha nem találkoztam, 3 napig könyörögtem ágynemű csereert.
Szerintem legfontosabb egy jó szülésznő fogadása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!