Magas Tsh, valakinek volt ebből baj?
Sziasztok.
Május elején voltam rutin vérvételen. Itt kiderült hogy a Tsh-m 4,86 érték lett. A háziorvosom továbbküldött endokrinológiára,ahova magán orvoshoz mára, tehát 2 hónap után kaptam időpontot.
Még májusban teherbe estem.
Jeleztem a háziorvosomnak,illetve a nőgyógyászomnak a július végi időpontot, mire ők "megnyugtattak",hogy annyi várakozás belefér.
Ehez képest a mai találkozón a doktornő csak sápadt a véreredményemet látva, és nem értette,miért nem sürgették a dolgot, illetve én miért hagytam eddig. Természetesen első terhességem, fogalmam sem volt eddig a tsh-ról,illetve az esetleges pajzsmirigy bajomról... Ő most szépen felvilágosított,illetve azonnal vért vett. Kiírt D3,és Vas tablettát,illetve normoxilt. Kedden találkozom vele újra a véreredmény miatt.
Nagyon elvagyok keseredve,mert ez a 12.terhességi hetünk, és félek hogy bajt okoztunk a várakozással..
Ha eddig nem vetéltél el, akkor nagy gond nem lesz. Pajzsmirigy alulműködésed van esélyesen (bár ehhez tudni kéne a többi értékedet is, de a magas TSH alapvetően azt jelenti), ami nehezíti a teherbeesést és növeli a vetélés esélyét. Viszonyításképp: 2 körül lenne a normális, PM-eseknek, ha babát terveznek, le szokták vinni 1,5 körülire is, bár ez dokifüggő.
Ha viszont a baba is sikerült, el sem vetéltél, most már, hogy kapsz rá gyógyszert és normális szintre tolják neked vissza, nagy baj nem lehet.
Azt mondta ma, hogy keddre meglesz az eredmény, és megnézi kell-e másik gyógyszer,vagy marad ennél,amit most kiirt. Bár erre az van írva, hogy szelén és mio-inozit tartalmú étrend kiegészítő tabletta..
Mélységesen elszomorít, hogy van egy "neves" háziorvosom, és nőgyógyászom, mindkettőnek kilett emelve a tsh és vashiány érték, és konkrétan mosolyogva legyintettek hogy ne aggódjak..
Ezért is érdekel,hogy akik esetleg hasonlóan várnak/vártak babát,hogy élték meg.
Szerintem ez mindenkinél változó.
Nekem 4,6-os TSH-val peteérés sem volt/nincs.
Kaptam gyógyszert, egy hónap alatt lement 2,5re, de én dokim szerint 1 és 2 között lenne jó. Ezért még emeltünk az adagon, és remélem nemsokára babázhatok.
Én 46 kg voltam májusban, és akkor volt ez az értékem. Terveztük a gyerkőcöt, viszont csodálkozott tegnap a doktornő,hogy így összejött. Csak ez volt a bibi, hogy a háziorvosom és a nőgyógyászom is legyintett,az endokrinológus meg egyből plafonon volt a lelet láttán, meg így hogy időközben babás lettem,és nem foglalkoztak velem.
Persze szép dolog, hogy a magán rendelésekre másfél hónap alatt már a 40 ezer Ft kiment..de eldöntöttem hogy inkább fizetek az endokrinológusnak, és nem fogadok nőgyógyászt,mert ennek semmi értelme.
Szia. Jelenleg magasabb a TSH-m (3) amire gyógyszert szedek kb egy hete. Mivel van már egy kisfiam így megneztuk a korábbi leleteimet vajon mennyi volt és amikor a kisfiam 5hetes volt akkor volt a TSH-m 3.7
Mivel első baba volt fogalmam sem volt róla hogy ez sok és nem is szedtem rá semmit. Kisfiam egészséges szerencsére semmi baj nem történt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!