37. hetes terhességi héten a baba súlya 2400gr körül lett saccolva. Szülésig kinek mennyit gyarapodott? Csak kíváncsiságból kérdezem
Nekem akkor 3 kg-ra becsülték.
AZtán 39+3-ra megszületett 2700 g-mal...
Ennyit a súlybecslésről.
3 kg feletti sulyra inkabb akkor van “eselyetek” (ahogy te fogalmaztal), ha ez a becsult suly nem pontos es valojaban tobb a magzat sulya.
Az utolso hetekben ugyan hiznak meg 20-25 dkg-ot is hetente, viszont jellemzoen a hizas tempoja lecsokken az utolso 1-3 hetben es meg jobban lelassul, ha tuljut a terminuson, azaz a betoltott 40. heten. Tehat hiznak meg 10-20 dekakat is akar, de egyre kevesebbet.
A lepeny ilyenkor mar meszesedik, a babat meg ellatja, de mar nem taplalja ugy, mint a 30-as hetek elso 2/3-ban.
Es a kisebb sulyu babak jellemzoen kevesebbet hiznak a vegen, a nagyobb sulyuak pedig tobbet, gyakorlatilag tartjak azt az aranyt, amit addig is.
De erre a tippelt sulyra ne vegyel merget, lehet, hogy tobb a babad, nyilvan az is lehet, hogy kevesebb.
Egy kisebb sulyu baba is lehet tokeletesen egeszseges. A baratnom pl 2,5 kg alatt szulte meg mindegyik gyermeket es nem jottek korabban, sovanyak sem voltak, mert ehhez a sulyhoz nem ertek el az 50 centit sem. Egyszeruen ilyen picikek, kesobb sem nottek nagyra.
Gond max akkor lehet, ha a lepennyel van gond es azert kicsi a baba.
Elso baba? Ti mekkorak vagytok?
35. Héten azon izgultunk, hogy nem lesz 2500 g
2 kg alatt volt
Kaptam gyógyszert
37. Héten 2550 g volt
41. Héten szültem ( nem elszámolás...máskor nem voltunk együtt abban a hónapban)
3000g lett kereken
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!